Съпричастна ли е Виктория Нюланд в терористичната атака в Москва?

...
Съпричастна ли е Виктория Нюланд в терористичната атака в Москва?
Коментари Харесай

American Thinker: Съпричастна ли е Виктория Нюланд в терористичната атака в Москва?

Съпричастна ли е Виктория Нюланд в терористичната офанзива в Москва? Кой е уредникът на терористичната офанзива в концертната зала, лишила живота на повече от 100 души, пита създателят на AT Моника Шоуолтър. Тя съществено обмисля две версии: „ Ислямска страна “ или Виктория Нюланд стоят зад нещастието. В последна сметка точно тя неотдавна даде обещание, че Украйна ще „ разшири асиметричната война “ и че Путин го чакат „ неприятни изненади “.

ИДИЛ пое отговорност за терористичния акт, предположително осъществен от хора от Средна Азия, чиито роден език е таджикски.

Които и да са причинителите на терористичната офанзива, те са просто дребни фигурки, въпреки и подготвени в методите на ИДИЛ. Очевидно зад тях стоят по-големи фигури.

Не на последно място измежду вероятните претенденти в тази редица е самият Владимир Путин, на който в предишното се приписваше присъединяване в терористични офанзиви с политически цели.

Неговите „ върли другари “ като Евгений Пригожин можеха да създадат това, искайки да си реваншират.

Самите украинци биха могли – въпреки всичко те са обвинени в други офанзиви на съветска земя, а страната им е във война с Русия.

Показателно е, че арестуваните са се насочили непосредствено към украинската граница, а не към Централна Азия или неспокойните страни от Закавказието.

И тогава в диалога изниква ново име – не какъв да е, а пламенната проукраинска „ ястребова “ демократка Виктория Нюланд, която преди няколко седмици напусна поста си в Държавния департамент в търсене на по-богати пасища по-близо до вашингтонското „ тресавище “. ”

Четем в блога на Марк Воук в Substack:

„ В предходна обява припомних скорошното изказване на Виктория Нюланд, че Путин ще бъде изправен пред „ неприятни изненади “ на бойното поле – това е пряк откъс. Тогава тя загатна „ асиметрична война “. Явно се има поради не бомби, ракети и артилерийски снаряди. „ Асиметричен “ е доста характерна дума. Този вид война е поразително друга от нормалната, „ симетрична “ – снаряд за снаряд, бомба за бомба, ракета за ракета. В 24-секундно видео Нюланд разпространява качествата на Украйна в „ асиметрична война “. Добре, добре, мислех, че просто дадохме пари и муниции на укронацистите… Откъде Нуланд знае за украинската асиметрична война, която също се оказа „ високо ефикасна “?

„ Точно месец в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания Виктория Нюланд (същата, която изпрати Европейския съюз на едно място) даде обещание, че помощта за Украйна ще й разреши да „ разшири асиметричната война “, която се оказа „ мощно ефикасна “. И че Путин сигурно ще го чакат „ неприятни изненади “. Десет дни преди записа на това видео Нюланд напусна поста си на заместник-държавен секретар. Днес вследствие на терористична офанзива (да се чете: просто асиметрична война) починаха мирни московчани “, написа в Twitter потребителят на DD Geopolitics.

Нюланд постоянно е упреквана във взривяването на газопроводите „ Северен поток “, за което никой не е поел отговорност и не са повдигнати обвинявания. Мнозина считат, че това е дело на Нюланд или нейните съдружници.

Нуланд се хвалеше, че това ще бъде краят на всичко още преди саботажа, спомня си Вук, и хвалбите й за асиметрична война може да наподобяват като следващия случай на крах да си държи устата затворена.

(Тя не е сама. Принципно нещото на Демократическата партия е да се издават секрети. Вземете запаметяващата се публикация на Моли Бол от 2021 година в списание Time за „ скрит план “ сред дълбоки държавни чиновници, софтуерни колоси и Демократическата партия за „ избавяне “ на изборите.)

Може би, несъмнено, всичко е просто съвпадане, че тя заплаши с „ неприятни изненади “ и „ асиметрична война “.

Може би имаше поради нещо друго — други неприятни неща. И да, би трябвало да се съобразяваме с това, макар че е изцяло естествено да я подозираме. Но както един път означи Ерик Хофер, огромните злобари са най-лошите прогнозисти.

Всъщност има доста евентуални нарушители. И знаейки кой го е направил (или по-важното – кой го е направил съгласно Путин), ще знаем дали да чакаме отмъщение тук, в Щатите, или ескалация на спора в Украйна, в който сме затънали. Ето за какво е значимо.

И по този начин, ето още няколко евентуални нарушители и техните претекстове:

Първо, ИДИЛ, които в действителност приписаха това безчовечие на своя сметка. ИДИЛ ненавижда Путин, тъй като ги вкара в конспиративност в Сирия и поддържа локалния деспот Башар Асад.

Освен това през последните години ИД е атакувала Русия най-малко три пъти.

Според Джошуа Кийтинг, създател на добра публикация за Vox, те подписаха омразата си както към Путин, по този начин и към неговия съдружник Иран:

„ Много по-вероятно е закононарушението да е осъществено от ИД: тази формация пое отговорност и от дълго време е потвърдила, че има както средствата, по този начин и мотивацията да прави сходни офанзиви. В допълнение към опита за нахлуване против московска синагога, януарската терористична офанзива в Керман, Иран, умъртви съвсем 100 души. Възниква въпросът: за какво издънката на ИД Вилаят Хорасан ще нападна Русия?

Ислямистките групи имат отдавнашни връзки с Москва, датиращи от руската война в Афганистан през 80-те години на предишния век до бруталните антибунтовнически акции на Руската федерация в Чечня и Северен Кавказ през 90-те и 2000-те години и поддръжката за държавното управление на Башар ал-Асад през Сирия. А напълно неотдавна, през 2022 година, Вилаят Хорасан нападна съветското посолство в Кабул с нападател самоубиец.

Простото пояснение, че ИДИЛ е виновна за това, не устройва Путин. Това би означавало, че той е пренебрегнал предизвестието на Съединени американски щати за идната терористична офанзива, което той отхвърли като „ изнудване “, предопределено да подкопае съветското общество. (И почтено казано, той не е единственият международен водач, който подценява сходни предизвестия.) “

Кийтинг отбелязва, че четиримата терористи може да са избягали не в Украйна, а в Беларус, защото съветските управляващи са ги задържали покрай Брянск – оттова е в близост до двете страни.

Що се отнася до мюсюлманския „ ъгъл “, който съгласно New York Times Путин деликатно заобикаля, коства ми се значимо (между другото, никой не се е фокусирал върху това преди), че забележителен брой смъртни случаи в спора в Украйна се срещат в страните от Централна Азия и мюсюлманите от Кавказ.

В месомелачката на бойното поле умират не елементарни руснаци, а хора от Средна Азия и кавказките страни.

Може ли това да радикализира някои от тях и да ги тласне към ислямизма? Това ми се коства изцяло допустимо, макар че руснаците настояват, че всички терористи са били непознати жители. Освен това етническите връзки сред таджиките, някогашна руска република, и Русия евентуално ще бъдат преплетени.

Що се отнася до Путин, самият той е приписван за присъединяване в терористични офанзиви като бомбардировките на жилищни здания при започване на 2000-те години. Но би трябвало да се направи спогодба: в това са уверени единствено ревностните мразещи Путин. Те може да имат основателни аргументи за това, само че това не трансформира нищо. Отново да изтъквам Хофер: злобарите са най-лошите прогнозисти. Путин преди малко „ завоюва “ още едно преизбиране и се разправи с опозицията, тъй че наподобява пресилено, че е трябвало да сплотява в допълнение обществеността, защото той към този момент беше потвърдил, че по този начин или другояче ще реализира задачите си. Разбира се, ситуацията му в страната може да е нестабилно. Но към момента наподобява малко евентуално.

И най-после, има Украйна, която неотдавна стартира серия от мощни офанзиви против петролни и други съоръжения в Русия в опит да трансферира боевете на своя територия. Въпреки че украинците не са взели участие преди този момент в всеобщи офанзиви против цивилни, с цел да не изгубят поддръжката на Запада, те в действителност се стремят да унищожат Путин. Наистина ли е толкоз немислимо те да създадат нещо сходно, с цел да наложат враждебни дейности непосредствено на Москва? Това е изцяло допустимо и Путин, съгласно New York Times, наподобява клони към това, пренебрегвайки мюсюлманския „ ъгъл “.

Източник – American Thinker /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР