Съпредседателят на Промяната Кирил Петков е искал да направи Кирил

...
Съпредседателят на Промяната Кирил Петков е искал да направи Кирил
Коментари Харесай

ИТН: Петков искаше да направи Кирил Ценкин шеф на НСО

Съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков е желал да направи Кирил Ценкин началник на Националната работа " Охрана ". Двамата се познават, тъй като Ценкин е другар на бащата на Петков Петко, описа Тошко Йорданов.

" Вчера стана ясно, че Кирил Петков е желал приятелят на татко му да е министър в служебния кабинет, който да дава отговор за изборите. Ценкин - това е приятелят на бащата на Кирил Петков. Когато бяхме ние с тях в кабинет, той му беше телохранител и искаше да го направи и началник на НСО. Имаха много комичен диалог с президента Радев, който му изясни, че в йерархията няма по какъв начин да прескочи военизирана конструкция, само че Кирил Петков не знае военачалник, майор и капитан къде стоят ", сподели шефът на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов след консултацията при президента Румен Радев за състава на служебното държавно управление.

Вчера вътрешният министър Калин Стоянов описа, че Кирил Петков е ходил в кабинета му и е упорствал Ценкин, който все още е заместител на Стоянов, да бъде назначен за началник на изборния щаб за локалния избор, само че Стоянов му отказал, защото практиката е поста да се заема от основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Депутатите изчакваха във фоайето на президентството сътрудниците им да излязат по групи и всеки да застане пред медиите за въпроси

Според Йорданов отговорността за кабинета е на служебния министър председател и на ПП-ДБ, защото те са дали своят вот за измененията в конституцията и за Димитър Главчев отпред на Сметната палата. " Процесът, който докара до господин Главчев, те го задвижиха, тъй че политическата отговорност е тяхна ", разяснява депутатът на Слави Трифонов.

На въпрос дали изборите ще бъдат почтени с това държавно управление той отговори: " В България почтени избори не знам по кое време е имало. Имало е малко по-честни, имало е и доста по-нечестни. Тези не знам от кои ще бъдат ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР