Съпредседателят на Продължавме промяната Асен Василев бе призован от Мария

...
Съпредседателят на Продължавме промяната Асен Василев бе призован от Мария
Коментари Харесай

Василев разкри дали се извинява на Габриел и обяви: Тя не може и не трябва да е премиер

Съпредседателят на " Продължавме смяната " Асен Василев бе свикан от Мария Габриел да й се извини за вчерашните си думи. Ето какво сподели той преди минути в предаването " Лице в лице " по БТВ:

" Ако Мария Габриел се е почувствала наранена от прилагателните, които използвах в персонално качество, може и да се извиня. Но в качеството й на претендент за министър-председател, мисля, че това, което тя няправи, е безусловно неприемливо ".

" Кое е мафиотско? ", попита го водещата Цветанка Ризова, а той отвърна: " Това да обявиш състав на кабинет, който не е координиран. Най-честното щеше да е да каже - " Не съм го съгласувала този състав на кабинет. Но защото усещам някаква огромна отговорност или по някакви други аргументи, съм решила да го внеса ". А тя го разгласи с концепцията, че този състав на кабинета е гласуван, признат, че тези министри знаят другите министри в кабинета. Това какво държание е? Това не е почтено държание към българските жители. Със сигурност не е почтено държание към преговорния екип или към министрите, чиито имена тя разгласи в ефир ".

" Сега последно извинявате ли се на Мария Габриел или не? ", продължи да пита Ризова.

" В качеството й на претендент за министър-председател аз считам, че тази постъпка е безусловно неприемлива и че тя демонстрира липса на лидерски качества. Липса на опция да запазиш самообладание, когато си под огромно напрежение. Липса на опция да устоиш на напън капацитети да вземеш вярното решение, което съблюдава законите, Конституцията и най-много - не си играе със ориста на българския народ ", отговори Василев.

Тук последва трето запитване за това дали й се извинява, а той съобщи: На претендент министър-председателя не се оправдавам. На дамата Мария Габриел, в случай че се е почувствала наранена, се оправдавам ".

" Ние не ме ставали от масата на договарянията. ГЕРБ-СДС станаха от масата на договарянията. Има още седем дни в границите на техния мандат, в които можеше да се договаря. Не разбрахме от кое място е цялото това бързане. Това при изискване, че Конституцията даваха цяла седмица. Трябва да седнем и да обсъдим в по-широкото управление на партията. И би трябвало да забележим края, тъй като това, което се случи с този първи мандат, аз почтено ви споделям, че не можех да допускам какво се случи. Такова нещо в българската политика не се е случвало. Ти да обявиш кабинет без някои министри да знаят кои са другите министри в него. Г-жа Габриел, съгласно мен, не може да бъде министър-председател на България. Не може и не би трябвало. Заради тази постъпка, която сподели цялостна липса на лидерски качества. Според мен. Трябва да гледаме напред към втория мандат ", съобщи още министърът на финансите в оставка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР