Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков ще се откаже

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната (ПП) Кирил Петков ще се откаже
Коментари Харесай

Петков ще се откаже от имунитета си, но не веднага

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Кирил Петков ще се откаже непринудено от имунитета си, само че едвам откакто в Народното събрание се сформира и проработи специфична за това комисия. Той желае пред нея бъдат показани " всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ".

Това написа Петков в профила си във Фейсбук във връзка неговия имунитет, който по проблема с канадаското му поданство.

" Аз съм горделив, че се отхвърлих от второто си канадско поданство, тъкмо с цел да мога да бъда част от смяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност ", написа той.

Съпредседателят на Политическа партия споделя, че ще се откаже от имунитета си в деня " преди комисията да вземе решението си ", тъй като тогава ще знае, че няма от какво да се опасява.

Главният прокурор обаче би трябвало първо публично да внесе в Народното събрание настояването на Софийската районна прокуратура. След това депутатът има право да се откаже от отбраната си непринудено, а в противоположен случай тя се преглежда и гласоподава в Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР