Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред NOVA, че

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви пред NOVA, че
Коментари Харесай

Петков: Защо въпросите по Изборния кодекс се решават по нощи...

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи пред NOVA, че има доста по-важни тематики на този стадий от измененията в Изборния кодекс и изрази учудване и подозрение за какво това е обсъждано в дребните часове на нощта от някои партии. 

Среднощният маратон с приемането на ремонти в Изборния кодекс в Комисията по правни въпроси в Народното събрание докара до изостряне на политическото напрежение сред парламентарно показаните партии. Правната комисия удостовери и на второ четене с 12 гласа „ за “ и 11 „ срещу “ гласуването при избори да се организира с хартиена бюлетина и машина.

Заседанието стартира в четвъртък следобяд, продължи и през нощта и завърши в петъчната заран. Промените бяха признати с някогашните съдружни сътрудници на " Продължаваме промяната "  - Българска социалистическа партия. Вчера вечерта жители се събраха на митинг пред Народното събрание против измененията в Изборния кодекс и по-специално връщането на хартиената бюлетина. Протестиращите блокираха придвижването пред Народното събрание. Протестът бе проведен от Политическа партия и Демократична България.

" На дневен ред има доста по-важни тематики, като бюджетът, минамалната работна заплата, данъчните заеми за младите фамилии, политиката по пенсиите, а от всички тези цели Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи избраха да се занимават с Изборния кодекс. Какво му беше толкоз?! Нали Борисов се хвали, че бил с този Изборен кодекс. Трябва да решаваме на хората проблемите и въпросите, вместо да се занимаваме с Изборния кодекс.

Те освен го поставят като приоритет, само че и бързаха от самото начало, нарушиха правилника. Защо трябваше да го вършат по нощите, а не го направиха в 3-4 съвещания. Защо би трябвало когато българите спят, най-важните въпроси по Изборния кодекс да се вземат решение сред 2 и 4 сутринта. От какво се крият, какво желаят да прикрият. Кой го прави това по мрачно, нормално когато някой желае са открадне нещо ", сподели Петков.

По думите му това е бил един опит за кражба на демократичния избор на българите. 

" Те се пробваха да създадат няколко неща през нощта. Първо, така наречен машини бяха определени от ЦИК, който беше с ръководител, човек от ГЕРБ по време на държавното управление на Борисов. И така наречен машини на Мадуро в действителност са машините на Борисов. Затова аз и на митинга го споделих - българският Мадуро е Борисов. Защо всички тези разисквания би трябвало да се случват през нощта?! Това, което ние разбрахме, е, че те просто бързат и се готвят за едни избори, желаят да ги откраднат, да има операции, да се върнат невалидните бюлетини и по тази причина по този начин среднощно вършат тези извършения ", уточни съпредседателят на Политическа партия. 

" Те споделят, че в цяла Европа по този начин се гласоподава, само че аз на никое място, в цяла Европа не съм виждал едни хора с чували да подменят, да преправят протоколи ", добави той. 

Според него хората към този момент са привикнали да гласоподават с машина.

" Всички знаем от преди, побутване по опашки, зала " Арена Армеец ", чували, протоколи с подправени номера... Аз имам вяра, че България отиде една стъпка напред. А в този момент споделят да върнем избора. Но никой не желае вотът му да бъде фалшифициран. Все отново ние сме подготвени да влезем в една естествена комисия в естествените часове на деня, да се извикат специалисти. Искаме българските жители да се убедят, че някой не желае да им открадне вота в тъмните часове на деня ", уточни още Кирил Петков и разгласи, че в сряда се връщат назад в пленарната зала. Тогава те ще предложат и краткотрайната комисия за измененията в Изборния кодекс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР