Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след почивката на преговорите

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков след почивката на преговорите
Коментари Харесай

Кирил Петков: Тежко и горко на следващия финансов министър

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков след почивката на договарянията по бранш " Финанси ", че в този момент е моментът съдружно да се смени действителността, по която се харчат парите. " Оттук нататък страната не е притежател на тези пари, ние сме разпределители с 2 отговорности: да не се откраднат някъде по пътя и да се харчат дейно ", изясни Петков.

Оценката му откакто бе министър е, че страната заплаща 3 пъти повече за това, което получава.

Даде да се разбере, че ще се следи за обири без да се разделят министрите на " наши и ваши ". Обяви, че би трябвало да се заравят хрумвания за " стратегически значимо " или " държавнически значимо " да се харчат пари, тъй като нормално в тези случаи ставало дума за нещо доста скъпо. Посочи, че правилото е да се реши възвръщаемостта на всеки разход.

Призова да не се одобряват с лека ръка оферти, които ще лишат бюджета от доходи, тъй като не е известно като се затегне контролът какъв брой пари ще останат за всички значими за обществото неща.

" Не може преди да знаем какви пари да спрем от обири да стопираме приходите, тъй като във всички сфери сме изостанали грубо. В някои от тях все едно започваме изначало. Който е министър в тях тежко му и горко, това ще са най-тежките 4 година в живота му.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР