Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков призова президента да ускори

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков призова президента да ускори
Коментари Харесай

Кирил Петков призова за бързо назначаване на служебен кабинет, така че изборите да са 2 в 1

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков прикани президента да форсира допустимо най-вече процедурата по назначение на длъжностен кабинет, тъй че предварителните парламентарни избори да съвпаднат с европейските. Това ще спести на бюджета 100 млн. лева

Петков отхвърли предлагането на ГЕРБ да обсъдят авансово съответна фигура за длъжностен министър председател, която да предлагат на президента Радев.

" Всеки би трябвало да си поеме отговорността по конституция. Президентът - сега е негов ред. „

Аз се надявам, че в диалозите сред президента и евентуалните служебни министър председатели, всеки евентуален претендент ще поеме отговорността. Тук не е въпрос единствено на предпочитание да си длъжностен министър председател, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в интензивен порядък, тъй че да имаме късмет да спестим 100 млн.лв.

Гледайки другите разновидности за министър председатели - нещото, което ни тормози и би трябвало да променим, е, че в тези институции не би трябвало да има ярки политически лица. Това беше битката - да създадем всички тези институции, които сега са политически, с специалисти и самостоятелни ", уточни Петков.

Той добави, че ПП-ДБ ще се опълчи на възможни опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна конюнктура.

" Не съм склонен с това, че в този момент като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги създадат. Договорът беше за ясна и транспарантна процедура. От наша позиция няма да стане в мътна вода риба да се лови ", уточни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР