Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков поздрави премиера Денков и

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Кирил Петков поздрави премиера Денков и
Коментари Харесай

Кирил Петков за Шенген: Успех за България, който Русия се опитва да представи като провал

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков поздрави премиера Денков и цялото държавно управление за влизането на България в Шенген по море и въздух и отговори на критиците, които настояват, че това е неуспех, а не триумф.

„ Разбирам, че нашите политически и геополитически съперници не са изключително зарадвани от новината за приемането на България в Шенгенското съглашение. Има обаче времена, в които политическите и партийните ползи би трябвало да правят отстъпка на националните. И през днешния ден е тъкмо подобен ден “, написа Петков в профила си във Фейсбук.

В последния ден от 2023 година стана ясно, че от края на март вътрешните граници в Европейски Съюз по въздух и море за България и Румъния падат, а договарянията за сухопътните предстоят.

„ Няма по какъв начин триумфът да бъде показан като неуспех. Въпреки многото старания в тази посока “, написа Петков и изброи някои от основните промени, които предстоят от историческото решение, което България чака от 12 години.

„ Въздушен Шенген не е “нищо ” - питайте десетките хиляди българи, които пълнят летищата и самолетите на самолетните компании, работят в Европа, прибират се при околните си за празниците “, написа Петков.

Той добавя, че вследствие на участието в Шенген, България ще получи обилни финансови средства за подсилване на границите, а решението ще е тласък и за българската гранична полиция да работи още по-добре, ще е удар по трафикантите на хора.

„ В “играта сме ”. България политически става член на Шенген, взе участие във всички формати и договаряния, има право на несъгласие. Приемането ни в Шенген за въздушните и морски граници беше въпрос на възвърнато доверие, въпрос на сигурност и въпрос евроинтеграция. Европа ни дава заслуженото и за трите “, написа още Кирил Петков и напомни, че и сега страната ние длъжна да записва и приема мигранти, съгласно Дъблинското съглашение и това не е нещо ново.

„ Русия, чиято политика е да насърчава мигрантите от близкия изток към Европа по всевъзможен метод, в този момент задейства целия си медиен и институционален запас, с цел да показа триумфа на България като неуспех. Вижте да вземем за пример какво става сега с Финландия - те си затварят границите, тъй като Русия кара с рейсове огромни групи бежанци. Преди няколко месеца същото се случваше на Полско – Белоруската граница “, написа още Петков.

Наративът за наводняването на страната с мигранти от Сирия е Афганистан е постоянно повтарян в последните дни от представителите на проруската партия „ Възраждане “, както и от Българска социалистическа партия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР