Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков определи предложението за връщането

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков определи предложението за връщането
Коментари Харесай

Кирил Петков: Връщането на хартиена бюлетина е погром на демокрацията

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков дефинира предлагането за връщането на хартиената бюлетина като " цялостен разгром на демокрацията ".

След като парламентарната му група напусна демонстративно пленарната зала пред публицисти в коридорите на Народното събрание Петков разяснява:

" Хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията сега. Това да се върнем назад към хартиена бюлетина, когато може над 160 хиляди хартиени бюлетини да са невалидни на последните избори, това е цялостен разгром на демокрацията и нарушава напълно опцията българите да имат доверие в изборния развой.

Една голяма алена линия се отвори с тази хартиена бюлетина и тя не е сред нас и другите парламентарни групи. Това е сред българските жители и политиците, които седят в тази зала ".

Коментарите на Петков бяха направени след признатото на второ четене от парламентарната правна комисия предложение за смесено гласоподаване - да може да се гласоподава по желание с машина или с хартиена бюлетина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР