Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков коментира

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Кирил Петков коментира
Коментари Харесай

Притеснително е... миналия път правителството падна заради ремонта на пътищата

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков разяснява настоящи тематики към края на летната почивка и преди подновяването на работата на Народното събрание.

Пред публицисти в Благоевград приказва за и.ф. основен прокурор, за ГЕРБ и разговора с партията на Бойко Борисов, може ли да се раздали управническата сглобка и за какво, за Алексей Петров, Васил Божков...

„ Моята религия към изпълняващия функционалностите основен прокурор сега, господин Сарафов, е под всякаква рецензия, сподели някогашният министър председател. - Това, което видяхме досега е, че той се занимава с полуполитически каузи. Затваря делото или следствието за кюлчетата и пачките, затваря „ Барселонагейт ”. А не виждаме нищо действително откъм антикорупционни каузи и следствия. Нашето доверие към този прокурор е под всякакво равнище. ”

Вчера Бойко Борисов разгласи във врачанското село Лиляче, че липсва добра връзка измежду сътрудниците в управленнието и че се надява тя да се върне през септември. И още ПП-ДБ поголовно сменяли фрагменти на всевъзможни равнища, а упреците към властта били доста и партията му щяла да премисли присъединяване си.

" Това, което желая да кажа на Борисов, е - първо, в случай че желае да си приказваме, може постоянно да се обади, а не да си приказваме през медиите. Надявам се в първите дни на септември да продължим връзката, добави Кирил Петков. - Второто, което ме тормози доста е, че предишния път, когато държавното управление падна, беше основно поради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем изцяло транспарантно - парите да отиват за действително строителство, а не в чували.

Това, което сега се случва, е министър Цеков пуска още веднъж поръчките по най-прозрачния метод електронно и на най-ниска цена. Не може да има корупция в този момент. И в този момент въпросът ще бъде, дали същите стопански ползи, които смъкнаха предишното държавно управление, ще стартират да клатят и настоящето? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-много за честното строене на тези пътища. "

Петков очерта целите: 

„ Септември би трябвало да го разграфим по ден. Има ужасно доста закони, които би трябвало да се случат всичките през септември. Трябва да оправим дружно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един същински закон ”.

Петков разяснява и убийството на Алексей Петров, отправяйки на собствен ред въпрос към ГЕРБ.

„ Просто е безумно 2023 година да имаме показни убийства и по едно и също време с това службите за сигурност да не бъдат реформирани. Виждате, че президента не изиска промяната на най-висшата служба в професионалната част на Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Въпросът към ГЕРБ е - за какво 3 месеца не вкарваме законите за промяната? Те би трябвало да се дефинират дали са с президента или поддържат промените в службите ”, " контраатакува " Кирил Петков.

Не пропусна и завръщането на Васил Божков:

„ Г-н Божков, знаете, че е упрекнат по закона „ Магнитски ”. Знаете, че обвиняванията за предоставяне на рушвет са към господин Горанов, също по този закон. И в този момент значимо да се разбере, след следствията на прокуратурата - ще има ли оневиняване и прикриване, от моя позиция, или ще се стигне до някакви истини? Очаквам прокуратурата и българският съд да си свършат работата, без да се вляят от политическите събития. ”
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР