Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Атанас Атанасов обяви

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната - Демократична България Атанас Атанасов обяви
Коментари Харесай

Записът на Радостин Василев е направен от специална техника, а не от таблет, обяви Атанасов

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " Атанас Атанасов разгласи пред Българска национална телевизия, че обединението е направила вътрешна инспекция, която е открила, че записът на Радостин Василев е изработен професионално и със специфична техника, а не с таблет, както самият той твърди. По думите му това е " характерен Уотъргейт " и попита по кое време полицията и службите ще вземат отношение по проблема.

 Радостин Василев пусна запис с обявените от Кирил Петков компромати и го упрекна в изменничество (допълнена) Радостин Василев пусна запис с обявените от Кирил Петков компромати и го упрекна в изменничество (допълнена)

" Вече сме ревизирали по какъв начин е изработен записът. Няма да оставим по този начин случая. Убеден съм, че задачата на този запис е да се провали вторият мандат и да няма постоянно държавно управление. Почти сме открили, че този запис не може да се извърши от тбалет у дома. Направен е професионално и със специфична техника ", сподели Атанасов.

След като Василев популяризира записа от съвещание на Националния съвет на " Продължаваме промяната ", последва и конкретизиране от него, че е бил заплашван. Това докара до бърза реакция на прокуратурата, която се захвана да ревизира данните от записа и дали и кой е заплашвал Василев. За задачата бяха привикани на разпит съпредседателите на партията и Асен Василев. Василев обаче посочи, че не те са го заплашвали. ГЕРБ пък замразиха договарянията за кабинет с обединението, които бързо размрази и през днешния ден към този момент се стигна до единодушие по състава на проектокабинета.

Атанас Атанасов акцентира, че държавното управление е с емфатичен експертен образ, както " Демократична България " е упорствала. Политическите фигури в кабинета пък били от " Продължаваме промяната ". Все отново " Демократична България " има собствен политически представител в държавното управление в лицето на номинирания за министър на правораздаването Атанас Славов.

 Атанас Славов е номиниран за правосъден министър в кабинета Атанас Славов е номиниран за правосъден министър в кабинета " Денков - Габриел "

Според Атанасов поисканият от прокуратурата имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов не би трябвало да повлияе на съставянето на кабинет. Той посочи, че в обединението към момента не са обсъждали дали ще поддържат свалянето на имунитета на някогашния министър председател.

" Не може и нямам доверие Борисов да заложи държавното управление против личния си имунитет. Да се откаже от него е най-разумният метод ", акцентира той.

 Гешев изиска имунитета на Борисов, с цел да му бъде повдигнато обвиняване Гешев изиска имунитета на Борисов, с цел да му бъде повдигнато обвинение
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР