Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев заяви днес, че застава

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев заяви днес, че застава
Коментари Харесай

Асен Василев: Заставам зад думите си от записа

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев съобщи през днешния ден, че застава зад всяка своя дума в изтеклия крамолен запис от съвещанието на Националния съвет на " Продължаваме промяната " предходната седмица.

„ Отрязани са избрани елементи от мои изявления – като това за съгласуването на службите или че би трябвало да се създадат промени в държавната администрация. Абсолютно стоя зад тези си думи. Това са думи, които съм казвал на гласоподавателите ”, сподели Василев.

По думите му договарянията сред претендентите за министър председател на ПП-ДБ учен Николай Денков и на ГЕРБ-СДС Мария Габриел ще продължат, когато могат.

„ Властта за нас не е самоцел. Властта е, с цел да могат да се свършат потребни неща за страната – Еврозоната, Шенген, разчистване на правосъдната система ”, сподели Василев.

Всичко, съдържащо се в записите се е знае и от гласоподавателите на Природен парк и от ГЕРБ.

„ Цялата мелодрама, която се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой ”, сподели Василев.

„ Ако отстъпките са, с цел да се отмразят някакви договаряния, такива не би трябвало да има.
Ако са, с цел да се направи нещо потребно за страната и те не пристъпват това, което сме дали обещание на нашите гласоподаватели, това е в ръцете на учен Денков да приказва ”, сподели Василев.

На въпрос дали би трябвало да се промени ротацията и Мария Габриел да е министър председател в първите 9 месеца, Василев отговори, че по негово лично мнение не би трябвало.

„ Очаквах да има офанзива против това държавно управление, против опита за съставянето му. Има доста мощни ползи то да не стане ”, сподели Василев. " Това са ползите, които ни докараха до това да сме най-бедната страна в Европа и да не сме пълновръстен член на Европейски Съюз. Намерили са член, излязъл е запис посредством него, другояче щеше да е през някоя от жълтите медии. В България службите се занимават с интриги, не със отбрана ".

" Представете си компютрите на едно министерство да се употребяват като плацдарм за хакерски офанзиви и навлизане от Русия към партньорските служби. Как с тези служби се влиза в Шенген? Те не могат да заловен финансово разузнаване, милиони, изтеглени на каса. " Наши хора " значи хора, на които имаме доверие и те са утвърдени от партньорските служби, които е належащо изискване, записано в закона. Никой не е одобрявал нищо, става дума за координиране от сътрудниците ни от съюзите, в които участваме. Важните решения се вземат от нас и се съветват. България взема сама решения за себе си, само че водим групова политика ", заяви Василев. 

Той удостовери, че Природен парк искат да сменят състава на всички служби в страната, както е направил президентът посредством служебното държавно управление.

" Има надълбоко навлизане на съветски ползи в нашата система за сигурност. В момента се организира политика на отдалечаване на България от Европейски Съюз и от НАТО. Имали сме диалози, че би трябвало да се промени законът за държавните чиновници и част от шефовете на дирекции да се сменят с политическия кабинет, освен PR-ите.  Когато някой се пробва да заобиколи закона с подправен болничен, за не си получи разпореждането по легален ред. Пералнята е правосъдната система, в случай че не се почисти тя, няма да се почисти страната ", сподели Василев. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg