Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев предупреди, че президентът Румен

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев предупреди, че президентът Румен
Коментари Харесай

Асен Василев: Радев готви ударна чистка на посланици

Съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев предизвести, че президентът Румен Радев и назначеното от него служебно държавно управление готвят огромна промяна на българските посланици в чужбина.

" В момента се готви огромна замяна на посланици, които президентът отново еднолично ще подмени, тъй като служебният кабинет е негов. Той като Луи XIV ще подмени огромна част от дипломатите, защото вторият автограф е негов. Това също би надхвърлило пълномощията му. Ако остане служебният кабинет в настоящия му тип, да не може да се вършат подобен вид смени, или вторият автограф да се вземе от президента и да бъде вкаран в Народното събрание ", съобщи Василев в изявление пред " Дневник " и " Капитал ".

Бившият министър сподели, че не поддържа служебния кабинет в настоящия му тип, само че бъдеща смяна на този инструмент на власт е " парламентарен въпрос ". Той нападна президента, че се намесва в предизборната акция. " Със сигурност се пробва да се намесва понякога – непремерените дейности на Министерството на финансите бяха сходен опит ", сподели той, припомняйки думите на Росица Велкова за заплахата от свръхдефицит.

" Но президентът Радев не е един от изборите в бюлетината. В момента никой не може да се назначи в изпълнителната власт без единодушието на президента – това би трябвало да спре да е президентско пълномощие. Внесохме такива законопроекти, задачата е да има обикновено ръководство ", добави Василев. - " Ние сме и би трябвало да останем парламентарна република. Президентът направи компромис с цялостната политика на развиване на страната ", съобщи още той.

" Защо президентът върви на Европейски съвет, а не министър-председателя, по какво пълномощие? Оттук нататък, до момента в който не възстановим Народното събрание като коректив – добър, неприятен, работещ, неработещ, решенията да се вземат в залата на Народното събрание – тогава ще знаем, че вървим по естествен път и ще настигнем Румъния, а няма да им дишаме прахта ", сподели Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР