Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев отвърна на атаките на

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев отвърна на атаките на
Коментари Харесай

Василев: 2009 г. Борисов бе надежда, днес е осъден лъжец ВИДЕО

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев отвърна на офанзивите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за „ Газпром “, като го назова „ наказан измамник, застинал в предишното “. А това бил „ остарял негов прийом, който би трябвало да бъде пенсиониран от българската политика “.

Припомняме, че вчера Бойко Борисов нападна „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, че не са създали нищо за доставките на природен газ. Той повтори и тезата на служебното държавно управление за „ безпорядък и съсипия “ в енергийния бранш. Той даже упрекна някогашния министър председател Кирил Петков, че преднамерено не е резервирал седемте танкера с американски полутечен газ, за което по думите му е трябвало да понесе наказателна отговорност. Според него предното държавно управление е работило с медиатори, от което е печелил и „ Газпром “.

Малко по-късно от „ Продължаваме промяната “ разгласиха във Фейсбук страницата си малко видео с изказване на Асен Василев. 

„ Когато „ Газпром “ едностранно спря да извършва дълготрайния контракт за доставка, нашето държавно управление отбрани българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове и не позволихме да се спре газоподаването нито към бизнеса, нито към бита и цената през юни бе като преди прекъсването от „ Газпром “, заяви някогашният вицепремиер.

Той още веднъж подсети, че от кабинета на Кирил Петков всеки ден са подавали поръчка заявка по съществуващия контракт, с цел да си изпълнят отговорностите, само че те не са били изпълнявани от страната на съветската газова компания. „ Успяхме да приключим българо-гръцката връзка и да я оставим с 40 бара налягане. Договорихме цялостния размер азерски газ и успяхме да договорим седем танкера полутечен газ на цена, която по думите на министъра е по-ниска от тези на проведените от служебното държавно управление търгове, е по-ниска “, обяснява той.

„ За 12 години съвсем един милион българи напуснаха България. През 2009 година Борисов бе вярата и бъдещето на страната, през днешния ден той е наказан измамник, застинал в предишното. България направи първите си стъпки без Борисов. На 2 октомври продължаваме смяната “, заключва Василев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР