Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев и Жечо Станков от

...
Съпредседателят на Продължаваме Промяната Асен Василев и Жечо Станков от
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП в пряк сблъсък за енергетиката в кулоарите

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев и Жечо Станков от ГЕРБ влязоха в директен вербален конфликт в коридорите на Народното събрание и пред медиите.

Според ГЕРБ би трябвало да бъде импортиран план на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното държавно управление да отвори Плана за възобновяване и резистентност и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн. Тази позиция обявиха по-рано в изказване, излъчено във Facebook, водачът на ГЕРБ Бойко Борисова и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков, написа Факти.бг.

" Докато е бил началник на енергетиката, Асен Василев е нанесъл непоправими вреди. Изходът е служебният кабинет да отвори отначало Плана за възобновяване и резистентност ", сподели Борисов.

Малко преди " Промяната " да дадат трибунка, в която да оборят обвиняванията от ГЕРБ и Бойко Борисов за затварянето на въглищните ни централи, Василев стартира да се оправдава пред стаята на партията, само че срещна острия отпор на Станков. " От 2022 би трябвало да понижаваме с 10% потенциала на тези централи. 250 дни е работил Топлоелектрическа централа 2 на цялостна мощ, тази година би трябвало да работи единствено 50 дни ", счете Станков. От три централи в Маришкия басейн ще бъдат затворени 2024 година, продължи той.

А Асен Василев стартира да дърпа документа, на който Станков се позоваваше. Ето, в анекса на Плана го написа, не дърпайте документа, ядоса се депутатът на ГЕРБ. А Василев изясни, че просто желал да го види.

Спрете да лъжете, настоя някогашният вицепремиер.

Щом би трябвало да има предоговаряне, значи, че има ангажимент, отговори му обаче Станков.

А Теменужка Василева се опита да пробие кордона от публицисти, с цел да се включи, показвайки отговор от сегашния енергиен министър. Еднолично решение на министър Асен Василев е закриването на централите, обади се тя, само че по този начин и не съумя да пробие и да стигне до двамата спорещи.

Към абсурда се причислиха и депутати от " Възраждане ", които също скочиха против затварянето на централи, обвинявайки " Промяната ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР