Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев е завел дело за

...
Съпредседателят на Продължаваме промяната“ Асен Василев е завел дело за
Коментари Харесай

Асен Василев съди Делян Добрев за 250 000 лв.

Съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев е завел дело за клюка против Делян Добрев от ГЕРБ. Това заяви Euractiv, а през днешния ден от Софийския градски съд потвърдиха пред Клуб Z.

Засега Василев е завел иск за 25 100 лева, който е непълен от 250 000 лева Тове е цената с 10 лева от горната страна, с цел да тече делото в Градски съд, а не в Районния.

Например в Районния е делото на Кирил Петков против Бойко Борисов - точно поради частичния иск от единствено 10 000 лева Евентуално те ще станат 500 000лв.

Просто казано, ходът на Василев значи, че в случай че завоюва делото, той ще може да заведе ново за остатъка до 250 000 лева, като първото решение ще има мощ на пресъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета.

Василев счита, че е оклеветен с редица медийни участия, изявления от парламентарната естрада и фейсбук статуси на " енергийното острие на ГЕРРБ " и негов съученик от Математическата гимназия в Хасково.

На 31 декември м.г. да вземем за пример Добрев написа дълъг пост, в който с изключение на всичко споделя и:

„ Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв.. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно “.

По-рано, през ноември, Добрев написа:

„ Европейска комисия понижи прогнозата за 2023 от 2,3% на 1,1%. Асен Василев продължава да се тръшка. Някой да му постави усмирителната риза преди да е станало прекомерно късно! “

„ Днес в Народното събрание попитах депутатите какъв брой от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 подвигна ръка. Тоест 239 считат, че е вземал! “, гласи различен пост на Добрев във фейсбук – от 5 януари тази година.

Според Василев с това съзнателно и настойчиво разпространение на клюки се уронва положителното му име в персонален, обществен и професионален аспект. В желае си той отбелязва още, че е изпитал непреодолимо отвращение от тези клюки, споделя изданието.

Асен Василев не за първи път съди политически конкурент за клюка. Висящо в Софийския градски съд е делото му против Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. То също е за 250 000 лева, от които е заведен непълен иск за 25 100 лева
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР