Съпредседателят на Продължааме промяната Кирил Петков отхвърли идеята на лидера

...
Съпредседателят на Продължааме промяната Кирил Петков отхвърли идеята на лидера
Коментари Харесай

Кирил Петков към Бойко Борисов: Няма да ловим риба в мътна вода

Съпредседателят на " Продължааме смяната " Кирил Петков отхвърли концепцията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов някогашните към този момент ръководещи да продължат да работят по съглашението, касаещо продължаването на правосъдната промяна и назначенията в регулаторите, до момента в който върви предизборната акция.

Според " Продължаваме промяната - Демократична България " точно отводът на ГЕРБ да подпише това съглашение е довел до неуспеха на договарянията към ротацията на държавното управление.

" Договорът и съглашението, което имахме и предлагахме на ГЕРБ, което не се подписа от тях, беше да има една доста ясна транспарантна процедура. Ние няма да се съгласим в този момент на бърза ръка някакви регулатори да бъдат назначени без ясните правила, ясна процедура, а това лишава време ", сподели Петков и съобщи, че няма да стане " в мътна вода риба да се лови ".

Петков съобщи, че сега от президента зависи да има избори 2 в 1.

Според депутата връщането през днешния ден на третия мандат дава опция да се спестят 100 млн. лева в допълнение на българските данъкоплатци.

Попитан за предлагането на Бойко Борисов да се схванат и отидат дружно с предложение при президента, с цел да се избегне конституционна рецесия, Петков уточни, че всеки би трябвало да си поеме отговорността по Конституция. А в момента е ред на президента.

На въпрос - тормози ли ги опцията длъжностен министър председател да е Росен Желязков или Димитър Главчев, Петков разяснява, че гледайки другите разновидности за министър председател, ги тормози, че отпред на тези институции не би трябвало да има ярки политически лица и по думите му това е, което ще борят отсега нататък.

" Това, което се случва сега, е, че доста от тях са свързани политически, само че да, това беше битката – да създадем всички тези институции, които не са тясно политически, да са с специалисти, които са непартийни ", добави депутатът.

Петков разяснява, че през днешния ден е чул обособени фрагменти от разкази за преговорите, които се провалиха.

" Истината е, че Борисов в никакъв случай не седна изцяло с преговорния екип. Той правеше някакви обособени диалози и се пробва в този момент да ги извади.

В момента е ролята на президента да направи своите диалози с евентуалните министър председатели, първо. И второ, дано не забравяме едно нещо – това обобщава всичките договаряния. На 17 март ни дадоха опцията да има единствено ротация на министър председатели, на 24 март ние направихме същото за ГЕРБ-СДС с една единствена разлика – съглашението за промените ", сподели депутатът.

И добави:

" Само да кажа за Министерство на вътрешните работи – да не не помни господин Борисов, че те можеха да изберат министър на Министерство на вътрешните работи, просто трябваше да сме сигурни, че този човек има добра известност, нищо друго ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР