Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че животът на кабинета

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че животът на кабинета
Коментари Харесай

Петков: Правителството може да продължи дълго ако всеки от нас сложи националните приоритети над партийните

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков съобщи, че животът на кабинета зависи от дисциплината на всеки от участниците. Петков беше безапелационен, че държавното управление може да ръководи дълго в случай че се изведат националните цели над партийните ползи.

„ Ако дисциплината на всеки от нас е да постави националните цели над персонално партийните ползи, това държавно управление може да продължи дълго. Ако обаче всяка от партиите се изкуши да постави персоналния си партиен интерес пред този на страната, може и да е доста малко. Въпрос на дисциплинираност и приоритизация. Това напрежение ще продължава всеки ден, тъй като всеки ден би трябвало да се вършат нови решения и всяко се отразява и на партийните ползи, и на националните. Ние от самото начало сложихме това, което имаме вяра, че би трябвало да се случи за България над партийния си интерес. За това плащаме огромна политическа цена. Готови сме да я платим, до момента в който резултатите са верни “, изясни пред БНР Петков.

 

 Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ разяснява и нуждата от промени в Конституцията и подкрепатта на Движение за права и свободи за нея.

„ За Конституцията трябваха 160 гласа. За да имаме над тези гласове, Движение за права и свободи беше толкоз значима, колкото и ГЕРБ, колкото и ние този план да бъде действителност “, съобщи Петков.

Петков изясни, че няма да вършат компромис с правилата си поради други цели. Съпредседателят на Политическа партия прикани всички критици на ръководещите да наблюдават крайният резултат.

„ Докато резултатите се случват, тези болшинства не могат да бъдат укорими. Ако ГЕРБ и Движение за права и свободи гласоподават за крайните резултати, които ще доведат до по-добро развиване, ние ще поемем пиарският риск за това, че всички ще ни хулят. В момента, когато се промени крайните резултати, тогава ние ще отсечем и мисля, че и сътрудниците от ГЕРБ това го осъзнават “, съобщи той.

Кирил Петков разяснява и казусът в Стара Загора с обезобразеното и измъчвано момиче. Той беше безапелационен, че цялото общество е потресено.

„ Представете си в този момент прокурорът по това дело не свърши доброжелателно работата си, това в случай че се повтаря в системата, ние започваме да нямаме правораздаване в България и правдивост. Но в случай че това се случва и нагнетява една нетърпимост на обществото, рано или късно тази нетърпимост ще бъде показана в Народното събрание с такава тежест, тъй че този вид хора, взели участие в правосъдната система, да бъдат сменени. Връзката сред обществото и прокуратурата през тези промени в Конституцията към този момент е направена, а преди я нямаше “, съобщи Петков.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР