Съпредседателят на ПП Кирил Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков отхвърли предложението на ГЕРБ да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да стане в мътна вода, риба да се лови

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков отхвърли предлагането на ГЕРБ да обсъдят авансово съответна фигура за длъжностен министър председател, която да предлагат на президента Радев.

„ Всеки би трябвало да си поеме отговорността по Конституция. Сега е ред на президента “, съобщи Петков.

Той добави, че ПП-ДБ ще се опълчи на възможни опити за попълване на състава на регулаторите в предизборна конюнктура.

„ Не съм склонен с това, че в този момент като е мътна водата, преди изборите, да се опитаме регулаторите на бърза ръка да ги създадат. Договорът беше за ясна и транспарантна процедура, а това лишава време. От наша позиция няма да стане в мътна вода риба да се лови “, уточни той.

„ Аз се надявам, че в диалозите сред президента и служебни министър председатели, всеки евентуален претендент ще поеме отговорността. Тук не е въпрос единствено на предпочитание да ставаш длъжностен министър председател, а и отговорност. Надяваме се консултациите да се случат в интензивен порядък, тъй че да имаме късмет да спестим 100 млн.лв. “, съобщи Петков и отново изиска избори 2 в 1. 

„ Гледайки другите разновидности за министър председатели - нещото, което ни тормози и би трябвало да променим, е, че в тези институции не би трябвало да има ярки политически лица. Това беше битката - да създадем всички тези институции, които сега са политически, с специалисти и самостоятелни “, уточни Петков.

Той съобщи, че Борисов не е седнал на договарянията, а е правел обособени диалози, които „ в този момент пробва да извади “.

Относно промяната в Министерство на вътрешните работи Кирил Петков съобщи: „ Можеше да сменят в МРВ, само че трябваше да сме сигурни, че индивидът е с добра известност, нищо друго.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР