Съпредседателят на ПП Кирил Петков изнесе гневна реч от трибуната

...
Съпредседателят на ПП Кирил Петков изнесе гневна реч от трибуната
Коментари Харесай

Кирил Петков с гневна реч към ГЕРБ: Спазвайте си думата

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изнесе гневна тирада от трибуната на Народното събрание, в която прикани ГЕРБ да спазят обещанието си от юни 2023 година и да се върнат към съглашението за ротационно ръководство.

" Вие не разбирате ли, хора, че в политиката и в живота най-важното нещо е да си спазваш думата. Най-важното нещо е всяко свое деяние да го правиш не от боязън, не от лакомия, а от възприятие за дълг ", сподели той.

" Преди 9 месеца дадохме ясна дума за 18 месечно ръководство с единствена смяна - ротация на министър председателите. Това беше съглашението. Не ви е харесало - да не сте го правили. Когато сте го създали, си спазете думата ", сподели още Петков в Народното събрание.

Той подсети главните точки от документа, под който ГЕРБ и ПП-ДБ по този начин и не са поставили подписи - правосъдна промяна, механизъм за промяна на регулаторите и промени в службите за сигурност.

" Има съглашение, в което се изисква промяна на правосъдната система, не на хартия, а действително, през един транспарантен развой. Всички научиха, че от регулаторите зависи дали ще има монополи в магазините, каква ще е цената на тока. Всичко това е поставено в съглашението. Няма разделяне, взимане, има транспарантен развой, през който всички български жители да видят по какъв начин се избриат тези хора. Не да са майки и татковци на депутати, а да са чисти хора, които пазят публичния интерес ", сподели той.

Петков упрекна службите за сигурност, че " не са постигнали доста " с изключение на да се занимават с интриги и предизборни дейни мероприятия, като даде за образец отчета на ДАНС, след който беше анулирано машинното гласоподаване на локалния избор.

" Ако тези три институции не бъдат поправени, не сме постигнали това, което би трябвало за една естествена европейска страна ", сподели още Петков.

Думите му бяха последвани от поредност реплики от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и Възраждане, които упрекнаха Петков и съдружните му сътрудници от Демократична България, че самите те не са спазили обещанието си да не връщат ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР