Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви пред журналисти в кулоарите

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви пред журналисти в кулоарите
Коментари Харесай

Петков: С ГЕРБ се разбрахме за законодателните приоритети

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание, че фокус в работата на Народното събрание през месеците септември и октомври ще е гласуването на 13 закона, значими за приемането на страната в Шенген и за Плана за възобновяване и резистентност.

Петков посочи, че законодателната стратегия е съгласувана с сътрудниците в ръководството от ГЕРБ на среща, извършена предходния ден . По думите му от Движение за права и свободи и останалите обединения също не са възразили. " Ако имаме дисциплинираност, тези цели ще ги следваме един след различен ", уточни още Петков. Законите, които Петков засяга, са за антикорупционната комисия, за правосъдната власт и против изпирането на пари, за персоналния банкрут, за етажната благосъстоятелност.

Според Петков за антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е значимо хората, които ще я ръководят, да са с високо публично доверие.

Приетите от правната комисия промени плануват претендентите да бъдат " пресявани " от специфична комисия, която ще се състои от петима членове. Тя ще преглежда предложенията на депутатите и на юридическите лица с нестопанска цел в социална изгода, като ще се среща с професионалните и нравствените качествата на всеки един от претендентите.

Крайното решение по избора на членове на антикорупционната комисия ще е на Народното събрание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР