Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отиде там, за да припомни

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отиде там, за да припомни
Коментари Харесай

Висок тон и в стаята на „Възраждане“: Петков и Костадинов се обвиниха в неадекватност

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отиде там, с цел да напомни на депутатите на Костадин Костадинов, че нямат право да блокират депутат от втората мощ в Народно събрание да се изрича от трибуната. 

" Напуснете стаята ми, господин Петков, нямате право да сте тук. Не бъдете безочлив. Вие към този момент нямате моралното право да представлявате никого различен с изключение на американския дипломат. Вие не представлявате в България ", съобщи Костадинов.

Двамата, говорейки един през различен, си размениха обвинявания в некомпетентност. " Вашите зеници са разширени ", закачи съперника си водачът на " Възраждане ". 

След като никой от двамата не изслуша другия в диалога на висок звук, Петков заключи: " С този човек не може да има диалог ". 



Напрежението в коридорите беше предшествано от такова и в пленарната зала, където депутатите от " Възраждане " попречиха на Явор Божанков да вземе думата, обграждайки го към трибуната (). Той възнамеряваше да изясни за какво не е дал своя вот " за " това депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси. Заради отнемането на думата на Божанков и последвалите подиуми Костадин Костадинов беше осъден с премахване. 

Недопускането на депутата от ПП-ДБ да вземе думата пък беше в осъществяване на заричане от страна на " Възраждане " от предходната седмица, когато също поради ескалация на напрежението се наложи съвещанието на Народното събрание да бъде прекъснато. Скандалът тогава избухна поради изявление на Божанков, който назова Костадинов и Цончо Ганев " меки китки ", а Костадинов се зарече, че " оттук нататък ще смъкват незабавно " Явор Божанков или Манол Пейков, когато излязат да приказват от трибуната ().
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР