Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи " да си решим регулаторите ".

" Не съм склонен в този момент, до момента в който е мътна водата преди изборни акции и по този начин нататък, да се опитваме да създадем регулаторите на бърза ръка, Споразумението, което предложихме на ГЕРБ, само че не се подписа от тях, беше да има една доста ясна и транспарантна процедура ", съобщи Петков.

В коридорите на Народното събрание Петков напомни, че " Борисов в никакъв случай не седна с преговорния екип ".

" Нека не забравяме едно нещо - на 17 март ни дадоха опцията да има единствено ротация на министър председатели, на 24 март ние направихме същото предложение, с една единствена разлика, да има съглашение за промени ", сподели той, като добави, че ГЕРБ са имали право да изберат министър на вътрешните работи, само че откакто от ПП-ДБ се убедят в " положителната му известност ".

Преди часове посредством публицистите в Народното събрание да възобновят договарянията с ГЕРБ в интервала на предизборната акция - когато съгласно него " би било смешно да се противопоставяме ".

" Да си решим регулаторите дружно поправките по механизма (б.р. споразумението). Нищо не се е случило съдбовно - няма да са един-два месеца министри ", беше коментарът му.

Борисов разкри още една странна концепция, която не се е осъществила - в случай че ГЕРБ и ПП-ДБ не се схванат за общо ръководство, да предложат общ длъжностен кабинет на Румен Радев.

Петков изрази опасения, че евентуалните претенденти за служебни министър председатели, са " ярки политически лица, а не специалисти ".

" Гледайки евентуалните министър председатели, това, което ме тормози, е че отпред на тези институции не би трябвало има ярки политически лица ", сподели съпредседателят на ПП-ДБ, като добави, че точно против сходни назначения са се борили.

По думите му консултациите при Радев би трябвало да се случат " в интензивен порядък ", тъй че изборите да се проведат " 2 в 1 ".

" Едно осъществяване на избори е 100 милиона. 100 милиона значат по 50 лв. на всеки пенсионер, 100 милиона значат две лечебни заведения - не би трябвало да ги хабим, това са пари на хората ", акцентира Петков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР