Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви в интервю за Дарик

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обяви в интервю за Дарик
Коментари Харесай

Кирил Петков предпочита политически фигури да ръководят регулаторите

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков разгласи в изявление за " Дарик радио ", че избира не самостоятелни специалисти, а политически фигури да застанат отпред на регулаторите. Според него по този метод по-лесно ще се знае кой носи отговорност при взимането на основни за страната решения.

По думите му обновяването на управителния състав в регулаторите ще бъде доста тежка борба. Той изрази вяра, че всяка една партия ще има дисциплината да предложи допустимо най-хубавия претендент за поста. През седмицата ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова разгласи, че една трета от новите шефове на регулаторите ще бъдат от квотата на Движение за права и свободи. Тази тематика обаче не беше коментирана от Петков.
 
" Вече нямам доверие доста на концепцията за самостоятелни специалисти при назначенията. Има огромна заплаха, че такива специалисти са доста подвластни от други хора. По-добре всяка партия да постави политическо предложение, да не се поставят незнайни имена. Очаквам да знам кой стои зад този човек. Трябва да има повече ясна политическа отговорност ", сподели Петков.
 
Бившият министър председател разяснява и поръчката на съветската компания " Лукойл " да продаде бизнеса си в България поради решението на Народното събрание да приключи дерогацията за съветски нефт от началото на идната година. Според него рафинерията край Бургас е основна и изясни за какво.
 
" Опасно ще е да се появи някаква офшорка с купувачи, които обществото да не ги знае. Едната алтернатива е зад тази офшорка да са съветски купувачи, само че скрити през западен бизнес. Другата е зад нея да е консорциум със скрити български купувачи с неразбираеми капитали. Аз желая притежателят да е прочут на обществото, да е с добра известност. Този актив не би трябвало да не се употребява корупционно, тъй като може за 3 седмици да смъкна което и да е държавно управление като вдигне цените на горивата ", сподели Петков.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната - Демократична България " съобщи още, че в последните месеци се вижда една мощна съгласуваност сред ГЕРБ и Движение за права и свободи по основни въпроси. Според него двете партии гласоподават дружно по основни за тях закони.

" Може би ние (ПП-ДБ, бел. ред.) я направихме тази мощна съгласуваност, тъй като те видяха, че имат съперници в политиката ", посочи той.

Кирил Петков добави, че вижда Мария Габриел като един добър сътрудник на Николай Денков и съобщи поддръжка към нея. Според ротационния принцип тя би трябвало да стане министър председател през март следващата година.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР