Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов
Коментари Харесай

Калин Орла закла Киро в ефир

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и вътрешният министър Калин Стоянов влязоха в пряк конфликт в ефира на Нова телевизия тази заран.

Петков попита Стоянов дали от август, когато е била последната им среща, е получавал позвъняване от него или самият той е ходил в Министерство на вътрешните работи.

На това министърът отговори: „ Господин, Петков, а до август? ”. Последва и втори въпрос – дали съпредседателят на ПП-ДБ е посочвал съответни имена за назначения: „ Казах, че до август – да. След това не сме се чували. Дотогава е имало голям брой диалози с вас – персонални срещи и по телефона ”, разясни Стоянов.

„ Това е доста елементарно проверимо ”, отвърна силовият министър на въпрос от Петков какъв брой са били срещите им в Министерство на вътрешните работи. В последна сметка не стана явен точният брой, макар настояванията на депутата от ПП-ДБ, но изрично не била една.

Стоянов изясни, че диалози с Делян Пеевски и Бойко Борисов е имал в пленарната зала и отвън нея – в коридорите на Народното събрание.

„ А диалози с вас съм имал в Министерство на вътрешните работи и по телефона. Искам да напомня на Петков, че оперативното управление на службите е поверено на основния секретар ”, сподели вътрешният министър на съпредседателя на Политическа партия.

Министърът посочи, че диалозите с Петков завършили, когато съпредседателят на ПП-ДБ схванал, че той няма да се поддаде на въздействието му.

„ Не, диалозите завършиха, когато вие поехте отговорността за честните избори. Отделна тематика е дали се справихте добре. Моят проблем сега е, че вие освен би трябвало да се разграничите, само че би трябвало да извършите всичко допустимо да се открие кои са хората, тъй че Министерство на вътрешните работи в никакъв случай повече да не бъде в обстановката като от онази вечер ”, настоя Петков.

Стоянов му отвърна, че в този момент вършат тъкмо това.

„ Има назначена инспекция на цялостното мероприятие. Тя се прави от Дирекция „ Инспекторат ” и ГДНП. В рамките на тези дни, които са отминали, ние към този момент имаме резултати. Днес ще срещнем медиите с тях ”, изясни той и посочи, че ще даде данните и на депутатите.

„ Видях и доста други фрагменти, при които са удряни, блъскани, плюти и захвърлени служители на реда ”, безапелационен е Стоянов.

„ Вие отговаряте за всички дейности на полицията. Ние поздравяваме момчетата – над 95% от тях, които се оправиха отлично. Вашата роля е за тези няколко, които не се оправят отлично и са били хората, да поемете цялата отговорност, че това няма да се повтори още веднъж. Това желаеме, а не да се оправдавате ”, сподели от своя страна Петков.

„ Не се извинявам! Вие се пробвате да поставите всички чиновници на терен под общ знаменател. Заради това, че на двама – трима, петима индивида, адреналинът им е пристигнал допълнително и са надвишили своите права и ще понесат отговорност ”, добави Стоянов, а Петков отхвърли да слага чиновниците под общ знаменател.

Петков насочи апел към министъра: „ Следващия път, когато има митинг, не ходете на кино, а следете какво се случва, тъй като вие отговаряте за всички служители на реда ”, изиска той.

Стоянов разясни: „ Важното е на терен да бъде професионалната фигура – основният секретар. Следващия път, когато има такова мероприятие, елате вие. На първия ред да изпитате страстта на протестиращите ”, предложения го министърът.

„ Със сигурност няма да съм на кино до вас ”, увери го съпредседателят на ПП-ДБ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР