Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и министърът на вътрешните работи

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

Кирил Петков vs Калин Стоянов в ефира на Нова. “Беше подаден за министър от ГЕРБ”

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов влязоха в пряк спор и размениха реплики в ефира на предаването “Здравей, България ” по Нова тв.

Петков продължи с рецензиите към Стоянов поради държанието на част от полицията на митинга на 16 ноември около мача Бъглария - Унгария. Министърът се включи два пъти по телефона, с цел да отвърне на някогашния министър председател.

" Колегите от ГЕРБ не помнят какво се случи единствено преди няколко месеца. За Министерство на вътрешните работи беше доста значимо изборът да бъде оптимално безпристрастен, стартира Петков. - Те отхвърлиха няколко наши, ние отказахме няколко техни експертни имена. Калин Стоянов беше подаден като специалист от ГЕРБ, ние обаче отидохме да го интервюираме. Към оня миг той не беше решил, сподели, че желае да беседва със брачната половинка си ”, добави той.

„ След като видяхме, че е млад и самостоятелен експерт в ГДБОП, ние му предложихме позицията. Отне му 2 дни да мисли и отговори: „ Добре, склонен съм ”. Имената основно идваха от Мария Габриел и акад. Денков ”, съобщи Кирил Петков.

И добави, че Калин Стоянов е бил препоръчан за поста, доколкото си спомня, от Мария Габриел или Бойко Борисов.

Тук се намеси Калин Стоянов, който съобщи, че двамата с Петков са имали повече от една среща, освен това в Министерство на вътрешните работи. Политикът опитвал да “кадрува ” в силовото ведомство, да постанова имена на избрани позиции и така нататък и тъй наречените

Един от водачите на ПП-ДБ отвърна, че срещата в Министерство на вътрешните работи е била единствено една, прикани Стоянов да уточни едно име, което персонално той му е предложил.

ПП-ДБ желаят да се образува анкетна комисия в Народното събрание, която да проверява събитията на 16 ноември. ГЕРБ и Движение за права и свободи обаче са срещу такава.

Очаквайте детайлности.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР