Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков допусна възможност в дългосрочна перспектива

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков допусна възможност в дългосрочна перспектива
Коментари Харесай

Последно от Киро: Няма да преговаряме за правителство с Възраждане

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков позволи опция в дълготрайна вероятност за договаряния с " Възраждане " по отношение на тяхната концепция за сформиране на " анти ГЕРБ и Движение за права и свободи " държавно управление при избрани условия.

След остра реакция на представители на " Демократична България " Петков излезе с опровергаване и заприказва за " медийни внушения ".

В петък вечерта съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков изненадващо съобщи, че парламентарната му група би отишла на диалози с " Възраждане ", в случай че те поддържат техни законодателни оферти:

" Веднага отиваме с безусловно всички в този парламент, в случай че приказваме за Закона за правосъдната власт, за хора, които имат сигнали за корупция и в случай че приказваме за персоналния банкрут.

Явно този парламент е безплоден.

Ние не може да губим времето на хората. Историческото време го губим извънредно доста. Ние би трябвало към този момент да придвижим тези стъпки напред ".

От думите му пред телевизия „ Евроком “ стана ясно обаче, че счита концепцията на " Възраждане " за сформиране на държавно управление по формулата " всички против ГЕРБ и Движение за права и свободи " за

невъзможна в границите на 50-ия парламент, само че не я изключи в дълготрайна вероятност, като сложи две условия:

" Едно нещо, което Костадинов би трябвало да разбере, че в случай че желае да приказва не на Кирил Петков, а на общността на Кирил Петков, той първото нещо би трябвало да потвърди на тази общественост, която е наричал " розови фашисти ", " жълтопаветни тъпаци " и всевъзможни други, че съжалява за всичките тези обиди. Но второто по-важно -

той би трябвало да потвърди на нашата общественост, че той не е проруски план, а е родолюбив план.

Патриотизмът може да е обща тематика ".

В обществените мрежи от " Демократична България " реагираха остро. 

" Не преговаряме с  " Възраждане " за ръководство “, написаха представители на " Да, България ".

А евродепутатът Радан Кънев от ДСБ – третата партия в обединението, означи:

" Ето за какво е значимо ПП-ДБ да имаме общ механизъм за взимане на политически решения и обща информационна политика - с цел да не се стига до сходни обстановки, в които недообмислени изказвания основават действителен риск от загуба на политическа поддръжка ".

Последва отговор на Кирил Петков.

" Няма да преговаряме за държавно управление с " Възраждане "!

Омръзна ми от медийни внушения, посредством преразказ, с които се заблуждават хората ", написа той във фейсбук. Според него в 50-ото Народно заседание има две евентуални болшинства: едното е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а другото – на " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " Величие " и Има Такъв Народ.

" Нека да е ясно, ПП-ДБ не може да бъде част от тези две болшинства,

тъй като ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция “, увери Петков.

Утре Политическа партия ще организира съвещание на Националния съвет, с цел да дефинира посоката на деяние отсега нататък. ДСБ също е свикало среща на управлението си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР