Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев определи неуспешния опит за съставяне

...
Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев определи неуспешния опит за съставяне
Коментари Харесай

Асен Василев: Това, че всичко ще е както преди, не е съвсем вярно

Съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев дефинира несполучливия опит за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС като " отблъскване на номера ".

" За да бъде утвърдено държавно управление, в такава тежка конюнктура, е належащо да има авансово разискване на стратегия в елементи, авансово разискване на политики, на законодателна стратегия и чак тогава може да се пристъпи към сформиране на Министерски съвет и да се търси поддръжка. Този опит, който видяхме, извинявайте, само че беше просто отблъскване на номера ", разяснява Василев, откакто стана ясно, че кабинет с първия мандат на ГЕРБ няма да има.

Василев обърна внимание на като означи, че това се случва за пръв път при толкоз значимо гласоподаване и заключи, че тезата, че всичко ще е както преди, не е напълно вярна.

Подобна фраза по време на предизборната акция изрече водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който съобщи, че " беше каквото беше, към този момент всичко ще е както преди ".

" За страдание в последните в 3 години България е пленник на двама души. На зависимостите на единия, и на упоритостите на другия, само че виждаме, че упоритостите на втория стартират да не му се получават ", сподели още Асен Василев и добави, че се съмнява, че е допустимо сформиране на държавно управление с третия мандат.

" Той би бил мощно нелегитимен. Не може 3-4-5-6 партия с по 30 народен представител да се пробва да прави кабинет в такава обстановка, " сподели Василев и добави, че има огромни разлики в обществото за посоката, в която би трябвало страната да се развива.

" Ние ясно сме декларирали, че би трябвало да вървим в антикорупционна и европейска посока. За задачата обаче би трябвало да бъде направена стратегия и да застанат зад нея задоволително политически сили " сподели още Василев.

Той още веднъж разяснява, че повода да седмите подред избори, които се обрисуват, е, че " прокуратурата и правосъдната система са затапени от Пеевски, а политическата система е затапена от Борисов, който е подвластен от Пеевски, тъй като държи прокуратурата и правосъдната власт ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР