Съпредседателят на ПП Асен Василев продължи задочната престрелка с президента

...
Съпредседателят на ПП Асен Василев продължи задочната престрелка с президента
Коментари Харесай

Асен Василев: Борисов и Радев действат в перфектен дует

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев продължи задочната престрелка с президента Радев.  " Последните 24 часа видяхме един сносно синхронизиран дует сред господин Борисов и господин Радев, който не мисля, че изненадва и българските жители. Стана явно дори и за слепите. Трябва да попитате господин Радев с кое деяние сме го разочаровали. ", съобщи той на брифинг.

" Относно въпроса обвързван с ветото, в случай че президентът наложи несъгласие и в случай че господин Борисов не се разсъни с друга концепция и поддържа ветото, това значи, че няма да има промени в Изборния кодекс. Имайки поради какъв брой постоянно ГЕРБ си сменят мнението съм леко песимистичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще значи, че последните 3 седмици Народното събрание е въртял безусловно безсмилено едни безкрайни съвещания. Вместо да си приемем антикорупционните закони, които са по Плана за възобновяване и които щяха да оказват помощ за Шенген, вместо да приемем същински бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци ", добави Василев.

" Моите връзки с президента Радев постоянно са били прецизно институционални. Другото, което не се харесва на огромна част от политическата класа, е че аз споделям това, което мисля. Когато нещо го мисля, го споделям ", по този начин Василев връзките си с президента.

" Според мен, с цел да можем изобщо да тръгнем напред като страна, би трябвало да можем да споделяме всичко, което мислим и всичко, което виждаме. Да пуснем прожекторите, да се осветли всичко, което се случва. Защото няма по какъв начин да чакаме бългаските жители да взимат съответни решения без да имат съответна информация ", сподели още Василев.

" Аз персонално не съм получил покана от господин Габровски, мисля, че и парламентарната група не е. Ние ясно сме декларирали, че няма да подкрепим кабинет, в който взе участие ГЕРБ. Ние към този момент организирахме диалог с тях, на който декларирахме кои 16 политики считаме за значими в страната и кои бихме подкрепили, без значение дали ги предложат те или някой различен ", съобщи Василев.

" Какво да опиша за Gemcorp? Аз нямам какво да кажа за Gemcorp отвън това, което към този момент съм споделил ", по този начин Василев отговори на въпрос дали ще отиде на комисията Gemcorp, където е свикан.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР