Съпредседателят на ПП Асен Василев даде изявление в кулоарите на

...
Съпредседателят на ПП Асен Василев даде изявление в кулоарите на
Коментари Харесай

Асен Василев: Не ходя да светя на Борисов и Радев

Съпредседателят на Политическа партия Асен Василев даде изказване в коридорите на Народно събрание по отношение на изказванията си за срещи сред водача на ГЕРБ Бойко Борисов и президента.

Той съобщи, че в последните 24 часа сме видели на „ един сносно синхронизиран дует сред господин Борисов и господин Радев, който не мисля, че изненадва българските жители, тъй че стана явно дори за слепите ”.

На въпрос има ли доказателства за срещите на двамата държавници Василев отсече: „ Не вървя да им блестя ”.

 „ Моите връзки с президента са били прецизно институционални ”, отговори Василев на въпрос за какво са се влошили връзките на Политическа партия с президента. Другото било, че той казвал каквото мисли.

Асен Василев посочи, че към момента не е получил покана от проф. Николай Габровски за диалог за поддръжка на негов кабинет. 

„ Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ. Вече сме говорили и сме споделили за 16-тте политики, които считаме за значими в страната и кои бихме подкрепили, без значение дали ги предложат те или някой различен.  Част от тях внасяме в закона за бюджета ”.

Относно казаното от Бойко Борисов, че в случай че Радев наложи несъгласие на Изборния кодекс, ще помоли депутати си да го поддържат, съпредседателят на Политическа партия съобщи: „ Имайки поради какъв брой постоянно ГЕРБ си сменят мнението съм леко песимистичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще значи, че последните 3 седмици Народното събрание е въртял безусловно безсмилено едни безкрайни съвещания. Вместо да си приемем антикорупционните закони, които са по Плана за възобновяване и които щяха да оказват помощ за Шенген, вместо да приемем същински бюджет, сме се занимавали с едни предизборни фишеци ”, добави Василев.

Той съобщи, че нямало повече какво да каже по случая „ Джемкорп ”.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР