Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви, че разполага

...
Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов заяви, че разполага
Коментари Харесай

Атанас Атанасов дава списъка с магистрати от клуб SS на комисията в НС

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов съобщи, че разполага със лист с имена на магистратите с клубни карти от „ SS клуб ”, свързван с Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Основно в листата има прокурори от районна и градска прокуратура в София. Мисля, че има двама или трима съдии и така нататък Има и от Върховната касационна прокуратура. Тази информация ще я дава на комисията, която беше образувана в Народното събрание. Нека те дружно с прокуратурата би трябвало да изяснят случая ”, изрично съобщи Атанасов пред Нова телевизия.

„ Това, което получих по пощата не е напълно лист, а доста забавен материал и разработка по тази причина по какъв метод Нотариуса е работил в правосъдната система и е уреждал каузи. Всичко това може да бъде разказано с една дума – корупция “, съобщи съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ.

„ Оставам с усещането, че и.ф. гл. прокурор също разполага с тази информация, тъй като в този материал, който получих съществена сцена на дейностите е Районната прокуратура в София. А предходната седмица Сарафов влезе с 20 прокурора тъкмо там ”, уточни той.

И акцентира, че не знае от кое място е изпратен документа.

„ Дали има връзка сред упоменатите лица и Гешев е хубаво прокуратурата да постави старания да откри. Ако има данни за политици, би трябвало прокуратуата да обясни дали има и такива връзки “, уточни Атанасов.

Той описа, че в имейла не се разказва какво се е случвало във въпросния клуб SS, „ показва се единствено кой с кого е обвързван “. Депутатът не пожела да каже тъкмо какъв брой индивида са в листата с магистрати, свързани с Божанов, само че съобщи, че са някъде 10-15 индивида.

„ Не считам, че е някаква димка, въз основата на информацията, която получавам през годините “, сподели още Атанасов.

Той добави, че в случай че парламентарната комисия получи поддръжка и подпомагане от прокуратурата, може да свърши доста работа.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР