Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска министър Андрей

...
Съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска министър Андрей
Коментари Харесай

Пеевски поиска министър Цеков да заведе дело за собствеността на руската църква

Съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изиска министър Андрей Цеков да върне така наречен съветска черква на хората.

" Прокуратурата удостовери, че “Св. Николай Мирликийски ” е български храм. Министърът на Министерство на регионалното развитие неотложно да предприеме дейности за връщането му на хората ", приканва той в прессъобщение, публикувано от пресцентъра на Движение за права и свободи.

" След оповестената през днешния ден информация за резултатите от инспекцията за статута на храма " Св. Николай Мирликийски ", осъществена от Върховна административна прокуратурата по сигнала, подаден от народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев, съм задоволен от това, че се потвърдиха нашите обосновани догатки за това, че собствеността на храма е на българската страна ", декларира той.

" Очаквам министър Цеков неотложно да заведе дело за собствеността на храма. Като нападат по правосъден път претенциите на съветската страна към собствеността на църквата, българските институции ще защитят публичния интерес и храмът ще бъде отворен още веднъж за хората ", добавя още националният представител.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР