Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна днес с

...
Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна днес с
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: България има нужда от подкрепа, за да преодолее скептицизма към ваксинацията

Съпредседателят на партия АЛДЕ Илхан Кючюк се срещна през днешния ден с демократичните министър-председатели и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Събитието се организира преди съвещанието на Европейския съвет, на което ще бъдат прегледани внезапното покачване на цените на силата, което визира съществено семействата и предприятията и епидемиологичната конюнктура, както и ситуацията с имунизациите и напъните за съгласуваност и подготвеност в отговор на пандемията от COVID-19.

По време на срещата с демократичните водачи Кючюк изрично сложи въпроса за шокиращите равнища на цените на електрическата енергия, което съгласно него би трябвало да бъде най-важната тематика на идния Съвет.

„ Както заявих и по време на дебатите в Екологичен потенциал, високите цени на електрическата енергия в Европа са на ръба да се окажат пагубни за европейската стопанска система. Сега наше обвързване е да защитим промишленостите и изключително потребителите преди зимния сезон. “, безапелационен бе Кючюк по време на срещата.

Евродепутатът прикани за европейски метод за справяне с непосредственото влияние на рецесията. По думите му използването на общи ограничения и въвеждането на промяна на енергийния пазар на Европейски Съюз, в това число с групов контракт за цените на доставките на газ в бъдеще, би било най-правилното решение. Съпредседателят на АЛДЕ подчертава продължаващата тежка пандемия от Коронавирус в някои държави-членки на Европейски Съюз като България с Румъния.

„ Докато други страни от Европейски Съюз към този момент са изпълнили проектите си за имунизация, някои страни се нуждаят от незабавна поддръжка, поради високия песимизъм към имунизациите, а в тази ситуация с България, също и заради политическата рецесия. “, добави Кючюк.

Освен съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк, присъединяване в срещата на либералите взеха: френският президент Еманюел Макрон, ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, новоизбраният ръководител на групата „ Обнови Европа” Стефан Сежурне, вицепрезидентът на Европейска комисия Вера Йоурова, изпълнителният вицепрезидент на Европейска комисия Маргрете Вестагер, министър председателите Марк Рюте, Ксавие Бетел, Андрей Бабиш, Александер Де Кро, Кая Каллас, Михаил Мартин, еврокомисарите Дидие Рейндерс, Тиери Бретон, Янеш Ленарчич и Кадри Симсън и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР