Съпредседателят на “Обединени патриоти“ Валери Симеонов е имал право да

...
Съпредседателят на “Обединени патриоти“ Валери Симеонов е имал право да
Коментари Харесай

Валери Симеонов има право да говори за “уж болните деца“ на “кресливите жени“

Съпредседателят на “Обединени патриоти “ Валери Симеонов е имал право да назова протестиращите майки на деца с увреждания “кресливи дами “, а техните деца – “уж заболели “. Това излиза наяве от решението на арбитър Йордан Русев от Административния съд в Пловдив, постановено на 27 януари, научи Mediapool. Магистратът удостоверява решението на Комисията за отбрана от дискриминация.

Жалбата против Симеонов е подадена от К.М. и Е.М. Те са родители на П.М., който страда спастична церебрална парализа с 95% трайна нетрудоспособност с непозната помощ. В жалбата им се показва, че Симеонов е декларирал пред кореспондент на своята телевизия “Скат " Този закон (за децата с увреждания) беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулират обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тези сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие, грижа за тях ".

В предаването " Господари на ефира " Симеонов декларирал: " Смисълът на изявлението ми е, че с децата инвалиди се спекулира, даже и откакто държавното управление одобри законопроект и удовлетвори всички претенции на майките. Очевидно в тази ситуация става въпрос за политическа акция. Маските паднаха, в общ хор реват Българска социалистическа партия, " Атака ", някои водачи на митинга на майките и всевъзможни политически маргинали ".

След остри рецензии в обществото Симеонов се извини и подаде оставка от позиция на вицепремиер след близо месец митинги на майките на децата с увреждания.
Двамата родители се обръщат към комисията с изказванието, че са обект на дискриминация под формата на тормоз по симптом " увреждане " след обществени изявления на Симеонов. Комисията за отбрана от дискриминация, с което е открито, че Валери Симеонов не е осъществил дискриминация по симптом " увреждане ".

П.М., който евентуално в никакъв случай няма да има естествен живот, приема, че думите на Симеонов са безчувствени, груби и рискови, тъй като насаждат в обществото мнение, че хората с увреждания живеят на гърба на другите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР