Съпредседателят на Лявата партия в Германия Джанин Вислер се обяви

...
Съпредседателят на Лявата партия в Германия Джанин Вислер се обяви
Коментари Харесай

Лявата партия в Германия призова за разпускане на НАТО

Съпредседателят на Лявата партия в Германия Джанин Вислер се разгласи за разпускането на Северноатлантическия алианс и замяната му със „ система за групова сигурност, в която ще бъдат включени всички огромни страни “. Това мнение тя изрази в оповестено през днешния ден изявление за медийната група Funke, оповестява ТАСС.

Вислер означи, че макар актуалните събития в Украйна, рецензиите на Лявата партия към НАТО не са остарели. " Искаме да сменяем НАТО със система за групова сигурност. Това остава непроменено. Стабилна интернационална сигурност може да бъде обезпечена единствено когато всички огромни страни са интегрирани в обща система за сигурност ", сподели съпредседателят на левицата.

В същото време тя отхвърли обвиняванията за вероятни закани от страна на Русия за балтийските страни. " НАТО надалеч не е гаранция за сигурност и непоклатимост в този свят ", акцентира Вислер, обвинявайки Алианса, че самият той води войни, които опонират на интернационалното право. Като образец тя уточни Афганистан и Балканите, а разширението на НАТО на изток съгласно нея е част от " предисторията " на украинския спор.

На въпрос дали упреква НАТО за спора в Украйна, съпредседателят на левицата отговори негативно. „ Мисля, че разширението на НАТО на изток беше неточност “, сподели Вислер. Но това, съгласно нея, " не е опрощение " за започването на съветската спецоперация в Украйна.

Източник " Гласове "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР