Съпредседателят на ДПС нападна президента Румен Радев В пространно изявление

...
Съпредседателят на ДПС нападна президента Румен Радев В пространно изявление
Коментари Харесай

Пеевски призова Борисов към преговори за правителство с всички евроатлантически лидери

Съпредседателят на Движение за права и свободи атакува президента Румен Радев

В просторно изказване водачът на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани всички евроатлантически водачи да седнат на масата за договаряния за кабинет, като загърбят партийни пристрастия. Обръщението му е и съответно към водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който подканва да поеме самодейността. В посланието заявява ясно, че няма да допусне смяна на политическия модел с президентска република.

" Г-н Борисов, чакам покана от вас и към всички евроатлантически водачи, за започването на диалог за бъдещето на Родината ни ", съобщи Пеевски.

Той показва, че предварителните парламентарни избори са посочили ясно волята на българските жители и по тази причина би трябвало да има постоянно държавно управление, което да стабилизира страната.

" Държавата би трябвало да се ръководи от законно определените от българските жители партии и никой няма право да слага под подозрение тяхната легитимация, получена от българските жители ", безапелационен е Пеевски.

Той отхвърля всички изказвания за привършен политически модел и намеците за президентска република, като се впусна в поредна офанзива против " Дондуков " 2.

" Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози посредством медиите да основат условия за замяна на вота на гласоподавателите, с отварянето на портал за нов " избавител " в лицето на Радев, са израз или на изключителна безнаказаност или на тежки зависимости от този, който със своите служебни държавни управления, разграбили страната, с " шарлатаните ", които вкара във властта, а след това самичък ги дефинира като такива, със своите касиери, копринки и ушевци желае да отклони България от евроатлантическия й път и да я съобщи в ръцете на Путин. Който мощно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на страната ", упрекна президеента водачът на Движение за права и свободи.

" Внушенията, че политическият модел е привършен и че е нужен нов план, нов Спасител, не са нищо друго, с изключение на съучастничество в опита за най-голямата замяна от 1990-та година насам - подмяната на демокрацията и нейните правила ", обобщава той.

И дава обещание, че Движение за права и свободи, " като най-стабилната евроатлантическа партия " няма да допусне замяна на евроатлантическия път на страната.

" Вотът на българските жители ни задължава да отстояваме евроатлантическите полезности и правила и ние няма да се отметнем от това обвързване. Веднъж към този момент предотвратих опит на Радев да се конфигурира на гърба на хората като политически владетел с план " Трети март ". И в този момент няма да допуснем това да се случи и го подсигурявам като водач на Движение за права и свободи ", корав е в позицията си Делян Пеевски.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР