Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се включи в задочните диалози

...
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски се включи в задочните диалози
Коментари Харесай

Пеевски към ГЕРБ и ПП-ДБ: Подписвайте, ще имате подкрепата на ДПС

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски се включи в задочните разговори сред ГЕРБ и ПП-ДБ, като прикани водачите на партиите да " създадат всичко допустимо за единодушие за кабинет до 12 ч. през днешния ден ".

" Седнете, подписвайте, ще имате поддръжката на Движение за права и свободи. Време е за едно ново начало за България и Движение за права и свободи ще работи за това ", декларира той в позиция, публикувана от пресцентъра на партията.

Писмото му е оповестено 2 часа преди президентът Румен Радев да връчи първия мандат на Мария Габриел и да стане ясно дали въобще ще има ново държавно управление, или ГЕРБ ще торпилира договарянията още през днешния ден.

Пеевски приканва ГЕРБ и ПП-ДБ да " признаят очевидното " - че ръководят в коалиция - и да " продължат промените, за които е призвано това ръководство ".

Той твърди още, че персонално е провел диалози с ПП-ДБ (не показва с кого конкретно) за " координиране на текстовете, които касаят квалифицираните болшинствата ".

Според Пеевски - " дружно изработихме доста положителни текстове, които бяха утвърдени от ГЕРБ ".

" От това единодушие ще произтекат най-важните промени, които започнаха с измененията в Конституцията - промяната на правосъдната система и битката с корупцията ", споделя още той.

" Това е продължение на единодушието, реализирано за измененията в Конституцията и, както не един път сме заявявали - ще поддържаме държавното управление, до момента в който работи за хората и си съблюдава обещанията към българските жители. Затова, седнете, подписвайте, ще имате поддръжката на Движение за права и свободи. Време е за едно ново начало за България, което ние като водачи на партиите си изискуем на хората и Движение за права и свободи ще работи за това ", приключва посланието на Делян Пеевски.

Какво написа в плана на съглашението по тематиката, за която приказва Пеевски?
Страните се ангажират да не разчитат на плаващи болшинства и да не прибягват до сделки с други парламентарни сили за съответни техни дейности и бездействия, ориентирани към обезпечаването на избор на претендент срещу обоснованите и навременно повдигнати възражения (вето) на другата страна.Когато е належащо болшинство от 2/3, страните ще вземат решение взаимно по отношение на допустима поддръжка на номинациите показани от други парламентарни групи и координирано ще поддържат подобаващ брой претенденти, които в най-голяма степен подхождат на условията на конституцията и закона и правилата на това Споразумение. Всички решения и дейности по отношение на обезпечаване на спомагателна поддръжка до 160 гласа, където това се изисква от Конституцията се правят взаимно от двете страни и взетите решения се документират с писмен протокол, подписан от водачите на двете обединения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР