Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски лично се обадил да покани

...
Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски лично се обадил да покани
Коментари Харесай

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски персонално се обадил да предложения Елена Йончева за листата на партията за евровота, показа самата евродепутатка, която влезе в настоящия Европарламент, издигната от Българска социалистическа партия.

" Делян Пеевски ми се обади персонално. Покани ме в постройката на Народното събрание. Той направи това предложение преди три дни. Казах, че би трябвало да помисля. Обясних, че ще приема, в случай че имам правото да не отстъпвам това, което съм отстоявала и до момента ", акцентира тя пред bTV.

Като евродепутат съумях да направя пробив по редица тематики, добави Йончева и регистрира какво е постигнала.

" Водих договаряния по цялостното законодателство в Пакта за миграция като ръководител на групата, с представителите на Европейската комисия и Съвета. След пет години пактът беше признат. Той анулира несправедливия за България Дъблински правилник. И ще спомогне за понижаване на безконтролната миграция ", посочи евродепутатът.

" Зависимости от какво? Всичко, което съм правила в тази постройка, демонстрира, че аз нямам зависимости. По моя самодейност беше направена резолюция за България, в която се показва, че имаме съществени проблеми с върховенството на закона, свободата на медиите и правосъдната система. За да извоюваш такава резолюция, това демонстрира, че няма взаимозависимост ", безапелационна беше Елена Йончева.

" Бих приела покана от партия, която ми дава свободата да продължа тези борби. Предстои законодателство, обвързвано с трафика на хора. Работя и по медийния акт. Тази независимост си я давам аз. Като публицист и политик аз самата съм гаранция за свободата си ", добави евродепутатът.

През 2019 година Елена Йончева водеше листата на Българска социалистическа партия за евроизборите. Надпреварата за първото място в евролистата бе сред нея и ръководителя на Партията на европейските социалисти тогава и евродепутат Сергей Станишев. Кандидатурата на Йончева бе подкрепена с 95 гласа, а тази на Станишев - със 75. Двамата резервираха тогава положителния звук по време на предизборната акция, макар че Сергей Станишев подлага на критика Корнелия Нинова за подредбата на листата.

Само година по-късно връзките сред Елена Йончева и управлението на Българска социалистическа партия са утежниха. Йончева подлага на критика Корнелия Нинова, а социалистите смъкнаха политическото си доверие от евродепутата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР