. Съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов

...
.
Съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Атанасов: Можем да дадем оръжие на Украйна и без да сваляме правителството

.

Съпредседателят на " Демократична България " и водач на ДСБ Атанас Атанасов е сигурен, че обединението може да устои и на тази стихия.

" Едно е какво ще се случи по проблема в пленарната зала, различен проблем е ориста на държавното управление ", съобщи Атанасов в студиото на Нова телевизия. Той е уверен, че за поддръжка на решението за предоставяне на оръжие на Украйна в Народното събрание има голямо болшинство. Ако гласуването е скрито ще има 200 гласа " за ", уверен е депутатът, въпреки и съгласно него гласуването би трябвало да бъде очевидно, защото това е и ще бъде цивилизационен избор.

Атанас Атанасов прикани да се понижи лицемерието в тази обстановка, в това число и в обединението.

Вчера Народното събрание след бурни диспути и съпротивата на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отсрочи за следващ път разискването на даване на оръжия на Украйна. По този мотив депутати от Демократична България предизвестиха, че ще преразгледат оставането си в обединението. Темата обаче бе оставена за ново разискване след Великденската почивка, която за Народно събрание ще трае 10 дни. Във вторник неговата партия ДСБ ще разиска " всички версии " и ще ги разгласи. Атанасов отхвърли авансово да изложи разновидностите, които ще бъдат обсъждани.

" В това мъчно време - война, инфлация и толкоз доста проблеми за страната, българите не желаят избори, а политиците да проявят храброст. Призовавам всички, които сме част от това болшинство, да проявим храброст в тази обстановка ", сподели още зам.-председателят на Народното събрание, правейки прилика с момента на решението за участието на страната ни в НАТО.

Депутатът разясни, че позицията на страната ни не е неутрална, само че има съмнения във връзка с един детайл. Призна, че е сюрпризиран от държанието на сътрудниците от " Продължаваме промяната " във външна комисия. " Но следва Великден... ", недоизказа се демократът.

Според него става въпрос за цивилизационен избор. " Въпросът е на коя страна застава България. Да се правиш в същото време на безпристрастен, значи да застанеш на страната на агресора ", посочи Атанасов. На въпрос приемането на поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи не е ли репутационно рисково за " Демократична България " Атанасов разяснява, че е изцяло наясно, че част от тези позиции биха били лицемерни, само че има моменти, в които би трябвало " да се измива лицето на България пред света ".

Атанасов предизвести, че войната се е трансформирала в самобитен чадър за корупционните практики на ГЕРБ, през годините Борисов е бил най-верният съдружник на Путин и къде очевидно, къде скрито путиновата политики е била подкрепяна точно от ГЕРБ. " Там, където минава Руски поток, демокрацията мъчно пораства ", отсече Атанасов и акцентира, че точно поради това не би трябвало да се разрешава държавното управление да пада, с цел да " не се върнем обратно ".

На въпрос не се ли тормозят от оттегляне на позициите и от последните социологически изследвания, които демонстрират сериозен спад в електоралната поддръжка и това че ГЕРБ още веднъж са преди всичко, Атанасов съобщи, че с 16 народни представители ще се опитат да създадат " това, което могат " и не са се отказали от задачите си. Макар и да позволи опция да не изпълнят всичките си обещания.

" Сигурно няма да успеем да реализираме всичките си обещания, само че в тази тежка конюнктура да свалим държавното управление...? ", зададе реторично въпрос Атанасов и увери, че Демократична България може и да не е част от държавното управление, само че да продължи да се бори за избора на България.

Въпреки всичко казано до тук Атанасов не счита, че в тази настройка в Народното събрание, е допустимо да се сформира друго болшинство.

Продукти на българската военна промишленост от дълго време са на територията на Украйна, съобщи още Атанасов, въпреки и да отхвърли да уточни детайлности и елементи. " Правилно е споделил Кирил Петков, че оказваме помощ задоволително и ще продължаваме да оказваме помощ задоволително ", съобщи Атанасов и изясни, че изказванията на външният министър Дмитро Кулеба са ясни и знакови. " Този човек желае Украйна да бъде подсилен даже и символно. " и " Военната помощ на България е там, само че ние би трябвало да се вземем позиция. Ние ще бъдем твърди в това отношение. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР