Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поиска в началото на

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов поиска в началото на
Коментари Харесай

ДБ свиква ребром коалицията за военната помощ за Украйна

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов изиска при започване на съвещанието на Народното събрание в дневния ред да влезе точката за военна помощ за Украйна.

След него - Даниел Митов от ГЕРБ посочи, че също желае да се включат трите оферти. Те са следните: Демократична България и ГЕРБ оферират страната ни да взе участие с военно-техническа помощ за Украйна, а " Продължаваме промяната " - с финансова, филантропична и техническа помощ за защитни цели, само че не и с оръжие. Вчера вечерта точно такова на парламентарната външна комисия.

В изявленията Атанас Михнев от Политическа партия сподели, че тяхната ПГ желае първо комисията да си прегледа отчета и едвам тогава влезе в дневния ред на пленарна зала. Екатерина Захариева и Десислава Атанасова от ГЕРБ настояха точката да влезе в дневния ред, защото " било кристално ясно, че законопроектите престояват в комисии повече от 10 дни ". Припомняме, че, отсрочени с аргумента, че имат потребност от механически разяснения.
 Демократична България не схващат отлагането на решението за военна помощ за Украйна
Демократична България не схващат отлагането на решението за военна помощ за Украйна

Атанас Славов: Сигналът, който дават депутатите, не е положителен

Председателят на Народното събрание Никола Минчев на този стадий посочи, че не предлага точката за включване в дневния ред, защото няма отчет на комисия . На по-късен стадий обаче може да премисли решението си.

" Отказваме да бъдем част от политика, която смалява България и я прави страхлива ", разгласи Христо Иванов от трибуната. Той изиска привикване във вторник на съдружен съвет, на който да се " сложи без заобикалки тази тематика ". Става въпрос дали имаме ръководство на страха и снишаването и се оказахме не по наш избор, а по желание на Владимир Путин ", добави той.

Костадин Костадинов, водач на " Възраждане " , приключи полемиката с изискването: Подкрепяме, в случай че и доброволците им се включат да оказват помощ там.
 Христо Иванов: Избори в този момент ще бъдат извоювани от Путин
Христо Иванов: Избори в този момент ще бъдат извоювани от Путин

Политиката не би трябвало да е леговище за хора, които се крият зад имунитета

Дискусиите се водят на фона на продължаващото към този момент трети ден посещаване на украинския в България, който през вчерашния ден и взе участие в първото за деня съвещание на комисията по външна политика. В Народното събрание украинският политик съобщи към българските си сътрудници без да се преценява с условията на дипломацията: " , оказват помощ на Русия ". Днес е последният ден на визитата му у нас и още веднъж се чака Кулеба да бъде в Народното събрание за разкриване на фотоизложба, отдадена на войната в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР