Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обяви, че ще се

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов обяви, че ще се
Коментари Харесай

Христо Иванов за полицейското насилие: Отговорността е на Борисов и Гешев

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разгласи, че ще се направи всичко допустимо отговорните за полицейското принуждение над протестиращи преди година да си поемат отговорността. Това ще важи както за съответните служители на реда, които са взели участие в бруталното принуждение и оскърбление на арестуваните, по този начин и за техните настойници.

Христо Иванов съобщи, че откакто е изгледал записа от парламентарната комисия за следствие на насилието не е могъл да се побере в кожата си от яд и отвращение.

" Тук не става дума да ексцесии, за това че някакви група служители на реда са си изпуснали нервите. Става дума за целенасочена политически поръчана и политически и институционално прикрита интервенция по изтръгване на свободата от ръцете на българските жители. Тази интервенция включваше всеобщо подслушване по абсурден предлог за гонене на организация на държавен прелом. Държавен прелом, осъществяван от стотици хиляди жители, посредством главното човешко право на митинг и на искане на независимост и отчетност ", разяснява той.
 Министерство на вътрешните работи направило опит да скрие записи от митингите 2020 от Хаджигенов
Министерство на вътрешните работи направило опит да скрие записи от митингите 2020 от Хаджигенов

С Бойко Рашков съумели да намерят записа на камерите на НСО

Христо Иванов уточни поименно директните виновници за издевателствата над протестиращи - някогашните министри на вътрешните работи Младен Маринов и Христо Терзийски, както и техните настойници - Бойко Борисов и Иван Гешев.

Той прикани основния прокурор Иван Гешев да подаде оставката, защото цяла година прокуратурата си затваряше очите за беззаконията на полицията по време на митингите.
 Проверките за полицейско принуждение текат един месец
Проверките за полицейско принуждение текат един месец

Георги Хаджиев прикани да бъде обещано време на полицията

Припомняме, през вчерашния ден бе показано видео от охранителните камери на Министерския съвет по отношение на полицейското принуждение по време на митингите. Това стана по време на съвещание на Временната комисия. Според Николай Хаджигенов е имало опит тези фрагменти да бъдат скрити и да не се дават на комисията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР