Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов доразви предложението си и

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов доразви предложението си и
Коментари Харесай

Христо Иванов иска широка предизборна коалиция

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов доразви предлагането си и заприказва за необятна предизборна коалиция.

Той се разгласи за основаване на огромна предизборна коалиция като следващата формула на здравия разсъдък и добави, че би трябвало да се търси обединяване на всички сили, които са запазили духа на митинга против ръководството на ГЕРБ през 2020 година

Пред Нова тв Иванов уточни, че възможната предизборна коалиция би трябвало да включва освен " Демократична България " и „ Продължаваме промяната ", само че и други обединения, с цел да се предложи нещо ново и мотивиращо за гласоподавателите на четвъртите избори за последната година.

" Трябва да се отнесем съществено към предлагането на " Ние идваме ". Има цивилен организации като БОЕЦ и самодейността " Правосъдие за всеки ". Трябва да потърсим всички тези в действителност знакови лица и цивилен марки ", уточни Иванов.

Според него огромно болшинство се прави от хора, политици, които могат да покажат отговорност, да оставят партийния нарцисизъм пред вратата и да могат да си приказват. " Нещо, което до момента не можахме да създадем ", сподели Иванов.

" На прага на четвъртите избори би трябвало да покажем едно нещо - че сме способни да бъдем нещо огромно, че можем да водим разговор и да споделяме взимане на решения. Трябва изначално да покажем упоритост за огромно болшинство, за де изчезне въпросът от кампаниято кой ще бъде първи ", добави той.

По думите му такава формула ще бъде привлекателна за изморените гласоподаватели и ще ги стимулира да излязат да гласоподават.

" Иначе ще се затваряме в партийния нарцисизъм, ще четем едни данни, които ще ни демонстрират какво са мислили хората преди 2 седмици, а не какво ще мислят след 2 месеца, и ще дадем същия избор. И ще имаме следващата ниска изборна интензивност ", сподели той.

Иванов добави, че е подготвен да седне на масата за диалози незабавно, само че не желае да пришпорва диалозите, с цел да се даде време на всички да помислят върху концепцията. " Ще подходим малко по-бавно. Ще настояваме за няколко кръга диалози, с цел да може да се чуе и публичното мнение ", уточни съпредседателят на Демократична България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР