Съпредседателят на Демократична България – Варна Николай Капитанов внесе сигнал

...
Съпредседателят на Демократична България – Варна Николай Капитанов внесе сигнал
Коментари Харесай

ДБ внесе сигнал в прокуратурата за изкуствено занижени избиратели в секции в 3-ти МИР - Варна |

Съпредседателят на " Демократична България " – Варна Николай Капитанов внесе сигнал в прокуратурата, в който показва, че са открити данни за евентуално изкуствено занижаване на броя гласоподаватели в избрани секции в 3-ти МИР- Варна.

В сигнала се показва безпокойство, че е допустимо да се подава към ЦИК по-малък брой гласоподаватели, с цел да се избегне машинно гласоподаване в съответните секции.

Според представителя на Демократична България това може да съставлява опит да се подмени наложителното машинно гласоподаване с гласоподаване с хартиени бюлетини, като се употребява малката врата в закона в член 212, ал.5 от Избирателния кодекс за нормативно избрани изключения от общото предписание, при съществуването на които изборът може да се организира на хартиени бюлетини, в случай че броят на гласоподавателите в съответната секция е под 300.

В сигнала са подадени данните от предходните две гласувания от тази година, които демонстрират, че броя в секциите е над 300, а не под 300, както е декларирано за тези избори.

" Демократична България " подозира, че това не е инцидентно, а се търсят благоприятни условия за манипулиране на вота.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР