Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи приемането на т. нар.

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи приемането на т. нар.
Коментари Харесай

Предателство или постижение: Реакциите след приемането на френското предложение -

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов дефинира приемането на така наречен френско предложение като достижение за българската дипломация. Зам.-председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов се похвали, че от партията му са се оказали прави за измяната на българския интерес от страна на премиера в оставка Кирил Петков.

Това са част от спорните реакции на

" Това предложение се базира на работата на българската дипломация, текстът беше координиран с Министерство на външните работи ", сподели в коридорите на Народното събрание Христо Иванов.

Той е на мнение, че по този начин България в действителност добре пази своя интерес и употребява инструментите, дадени от ЕС.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ пък упрекна държавното управление в бойкот на преговорния развой по тематиката за европейската интеграция на югозападната ни съседка.

Карадайъ определи държавното управление в оставка като " функционалност на задкулисието " и напомни, че незабавно след гласуването на вота на съмнение към кабинета, от Движение за права и свободи са внесли своето проекторешение, което бе отхвърлено в пленарната зала и на съвещанието на външната комисия. 

Лидерът на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов триумфално разгласи, че от четири месеца партията му насочва обществени предизвестия, че Кирил Петков нарушава коалиционното съглашение. Действително, от Има Такъв Народ доста пъти чертаеха своята, вече всеизвестна, червена линия и се обявяваха срещу свалянето на ветото на Северна Македония. 

" Делян Пеевски, до него Христо Иванов, до него Бойко Борисов, а до него Кирил Петков - дружно гласоподаваха нещо, което е национално изменничество по отношение на ползите на страната. Имаме си нова коалиция! ", обяви той.

Тошко Йорданов направи подигравателен коментар по адрес на говорителката на кабинета " Петков " Лена Бориславова и прикани Кирил Петков незабавно да си подаде оставката:

" Той е първият министър-председател, който продължава да стиска властта, макар че е в оставка. Мъжко би било незабавно да я подава... Но там има една жена с панталон - другите не са мъже! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР