Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи действията на МВР при

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи действията на МВР при
Коментари Харесай

Христо Иванов: Нищо не се сплотява с един арест, коалицията остава сложна


Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов дефинира дейностите на Министерство на вътрешните работи при задържане на някогашния министър председател и сегашен водач на ГЕРБ Бойко Борисов като естествени практики. Дали е имало процесуална нужда, той не може да реши - Бойко Рашков би трябвало да даде пояснения. Христо Иванов не е видял целенасочена принуда в арестуването на Борисов. Нямало забележим опит медиите да бъдат включени в процесуално следствените дейности, сподели Иванов и даде образец с дейностите на Гешев при арестуването на някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева.

Той счита, че не става въпрос за сближение на обединението с ареста на Борисов. Коалицията постоянно е била комплицирана и Демократична България не гледат на това нещо, което се е случило в последните дни, като съществено разлюляване и излизане отвън сложността на ръководството.

Самият Христо Иванов гледа на ареста като на нещо, което е трябвало да се случи, тъй като има ужасно доста въпроси към Бойко Борисов. В обществото с години се натрупали голямо количество въпроси, изказвания и доказателства, които по този начин и не били разследвани съответно. Денят, в който трябвало да бъдат разследвани, щял да пристигна, с цел да може да се затвори страницата без реваншизъм и закононарушения и едните удрят другите, разяснява Иванов.

Според него смяната не би трябвало да се изчерпва единствено с това, избрани лица, които били недосегаеми и да станат досегаеми, а да се работи постоянно по отношение на закона.

Христо Иванов изясни, че е научил за ареста на Бойко Борисов от медиите и не може да бъде източник на информация, свързани с основанията му. Демократична България приканва казусът да бъде обяснен и ще упорстват всичко да се случва в границите на закона. Има един систематичен проблем - от прокуратурата се афишира човек, който е в доста близки връзките с ГЕРБ. Иван Гешев би трябвало да си подаде оставката, с цел да може да обезпечи опция прокуратурата да работи по закон и да няма никакви политически залитания нито в едната, нито в другата посока, настоя Иванов.

Според него органите на реда, в случай че работят по закон, ще получат поддръжката на Демократична България.

Запитан дали арестуването на Борисов се прави поради желание за даряването на оръжие на Украйна, Христо Иванов съобщи, че България има директен интерес Украйна да се отбрани. Ако Украйна не успее да се отбрани, ние сме идващите в листата на Путин, който цели да потвърди на себе си и на цялата международна общественост, че правото на силата важи. Украйна отбранява с изключение на личната си територия, само че нашите лични ползи, сподели още Христо Иванов. Демократична България ще поддържат изпращането на оръжия на Украйна и в случай че би трябвало ще спорят с Българска социалистическа партия, с цел да може да оказват помощ на украинската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР