Съпредседателят на ДБ Христо Иванов бе заснет от „България днес“

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов бе заснет от „България днес“
Коментари Харесай

След срещата на Христо Иванов с Бобоков: Мафията си намери държава,взе си властта и сега не иска да я напуска

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов бе сниман от „ България през днешния ден “ да се качва в първокласния джип на предприемача Пламен Бобоков. Русенският предприемач пък е обект на следствие от страна на спецпрокуратурата, а абсурдът към есемесите сред него и президентския консултант Пламен Узунов към момента отекват. Иванов се качва в джипа му, който е паркиран пред Народното събрание. Двамата организират диалог към 10 минути, Бобоков си потегля, а Иванов се връща в пленарна зала, с цел да продължи работата си по актуализацията на бюджета, която в този миг се разисква. Снимките на Иванов и Бобоков провокираха вълна от мнения в обществената мрежа, а доста от тях напомнят и по какъв начин съпредседателят на Демократична България бе изловен в диалог за Маджо по време на митингите през лятото на 2020 година.

Виктор Димчев

По принцип е по този начин, обаче си припомням, че по време на митингите, платени от олигархията през 2020-та ХИ се извъртя за една своя сходна среща с различен предприемач, Маджо.

Да напомним, че сегашният предприемач е също обвинен за тежки закононарушения и кадруване в правосъдната система, която ХИ ремонтира към този момент две петилетки.

Георг Георгиев

В коридорите на Народното събрание е задкулисие, в джипките по паркингите е културен план.

Бойкикев и ДеБъ по този начин схващат прозрачнотта.

Мариела Бойкова

Христо Иванов, сниман в джипа на Пламен Бобоков, който е непосредствен другар с Васил Божков.

Обяснението на Христо Иванов, че се срещнал с Бобоков в джипа, тъй като той по принцип не отказвал поискани срещи и че срещата била поради културни планове на Бобоков, звучи неуместно.

1. Защо Иванов се среща с Бобоков на задната седалка на джипа на Бобоков?!

2. Откога партийни водачи разискват културни планове с олигарх, и то на задната седалка на джипа му, който е със затъмнени стъкла?!

Пламен Бобоков е обвинен по две каузи:

* за отровния отпадък в големи количества, като следствието стартира от управляващите в Италия.

Той е обвинен дружно с брат си.

По делото към този момент има реализирани три условни присъди:

„ До момента прокуратурата реализира три условни присъди по делото против предприемачите. Това се случи, откакто държавното обвиняване съумя в досъдебна фаза да контракти съглашения с Габриел Савов, Васил Богданов и Айгюн Еминов, които признаха виновността си през Специализирания углавен съд, уточни Българска национална телевизия.

Габриел Савов е някогашен шеф на РИОС-Плевен, на чиято територия се намира площадката на компания " Феникс " в Плевен, на която преди време Министерство на вътрешните работи и прокуратурата откриха тонове отпадък, импортиран от Италия. Айгюн Еминов пък е притежател на въпросното сдружение " Феникс " от 2019 година Васил Богданов е някогашен изпълнителен шеф на " Монбат ресайклинг " на братя Бобокови. "

Делото против братята беше импортирано в спецсъда при започване на 2021 година, само че учудващо през декември 2021 спецъдът го върна на прокуратурата.

Дали прокуратурата е обжалвала и го е внесла още веднъж в съда - не намирам инфо.

* за търговия с въздействие дружно със секретаря на Радев по правните въп
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР