Съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк инициира писмо сред своите колеги

...
Съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк инициира писмо сред своите колеги
Коментари Харесай

Илхан Кючюк сезира ЕК за език на омразата, използван от Костадин Костадинов

Съпредседателят на АЛДЕ Илхан Кючюк инициира писмо измежду своите сътрудници в Европейския парламент, което цели да сезира Европейската комисия във връзка възходяща приложимост на тирада на омразата, както и позорен и дискриминационен език в политическия спор.

Повод за сигнала бе изявлението на Костадин Костадинов, водач на партия „ Възраждане “, който от трибуната на Народното събрание си разреши да употребява унизителни думи във връзка с непознат общественик, а точно вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

„ Костадин Костадинов употребява парламентарната естрада за жестоко и неприемливо позоваване на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, като се подигра вулгарно с името и, а след това я обиди на " животно ". По-недопустимо държание от политик надали можем да си представим, само че за жалост, той не е единственият подобен в европейската политическа среда. “, се споделя още в писмото до зам.-председателя на Европейската комисия за прозрачността и полезностите Вера Йоурова и еврокомисаря за правораздаването Дидие Рейндерс.

Кючюк приканва за съществено внимание върху този огромен проблем с политиците, които си служат с езика на омразата като инструмент и с сътрудници изрично упорстват Европейската комисия да инициира по-строги ограничения. В писмото си до Европейската комисия те показват и поддръжка към самодейността, подхваната от ръководителя Урсула фон дер Лайен за разширение на листата с закононарушения на Европейски Съюз, включвайки речта на омразата и закононарушенията от ненавист, които нарастват в цяла Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР