Сапковски продължава да не разбира силата на договореностите.Анджей Сапковски, авторът

...
Сапковски продължава да не разбира силата на договореностите.Анджей Сапковски, авторът
Коментари Харесай

Авторът на Вещера иска още пари от CDPR

Сапковски продължава да не схваща силата на договореностите.
Анджей Сапковски, създателят на книгите за Гералт от Ривия, по които облици е построен The Witcher, още веднъж подсети за себе си. Този път, той насочва непосредствено финансови искания към CD Project RED в размер на 60 милиона полски злоти или над 16 000 000 $.

Припомняме, че през последните две години, Сапковски нееднократно нападна студиото. През 2016, той не се посвени да съобщи в прав текст, че не CD Project са създали известни книгите му, а таман противоположното. Заедно с това реши да обиди геймърите, заявявайки, че не „познава доста хора, които играят видеоигри, защото имал навика да се събира с интелигентни хора“. Сапковски е показал и изключителна бизнес непредвидливост, когато се разбра, че вместо препоръчаните му от студиото % от продадените игри, той е изискал еднократно възнаграждение за прилагане на правата върху героя му.

В писмо до студиото от този месец, Сапковски упорства за въпросната сума, изтъквайки като аргумент, че дадените от него права засягат единствено първата игра от сериите, затова всички излезли други игри и експанжъни са противозаконни, цитира писмото DualShockers. Той обаче би пренебрегнал този факт, в случай че въпросната сума му бъде изплатена. Писмото приключва с думите, че той осъзнава, че актуалната му обществена изява може да накърни имиджа на CD Project RED и той и неговите представители желаят да осъществят среща с хората от студиото в период от 14 дни.

От CD Project излязоха с изказване пред своите вложители, обявявайки желае на Сапковски за безпочвен и че те са придобили въпросните права изцяло легално и съгласно буквата на закона за всичките три игри за Вещера.

В посланието на студиото се декларира още, че бордът на компанията ще работи за постигането на задоволително решение по проблема, тъй че търсенията на Сапковски и въпросните обвинявания да не накърнят сериите като цяло.

Предстои да забележим какво ще се случи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР