Съперникът на Левски (Сф) в турнира на УЕФА Лига на

...
Съперникът на Левски (Сф) в турнира на УЕФА Лига на
Коментари Харесай

Съперникът на Левски се спаси в последните секунди

Съперникът на Левски (Сф) в шампионата на УЕФА Лига на Конференциите – Айнтрахт (Франкфурт) приключи 1:1 при гостуването на Майнц`05 във 2-ия кръг на Бундеслигата. С днешното тъждество тимът от Франкфурт събира 4 точки и настигна Борусия (Дортмунд), който е на 5-а позиция. Домакините от Майнц пък взеха първа точка, само че би трябвало да съжаляват за пропуснатата победа. Играта на Айнтрахт още веднъж беше лишена от динамичност и бързи офанзиви, както видя и публиката в София в четвъртък. Едва в последните минути през днешния ден те пробваха реакция и стигнаха до точката с доста шанс.

И както преди няколко дни бяха попарени от зрелищния гол на Асими Фадига от Левски за 1:1 в Европа, в този момент по същия сюжет играчите на Айнтрахт се отърваха от провалянето. Попадение на израелеца Омар Мармуш в първата минута на добавеното време фиксира крайното 1:1, а Айнтрахт игра от 61-ата минута в понижен състав поради отстраняването с два жълти картона на Ансгар Кнауф.

Ли Джае Сун откри резултата за домакините от Майнц в 25-ата минута, засичайки с глава в празната врата. Вратарят на Айнтрахт Кевин Трап се сблъска със съотборника си Хървое Смолчич и не съумя да реагира по най-хубавия метод на центриране от фланга. Гостите от финансовата столица на Германия имаха шанса да се спасят от дузпа, откакто обзор със системата за видеоповторение (ВАР) сподели, че играта с ръка на бранителя Робин Кох не е наказуема.

През второто полувреме гостите подвигнаха оборотите, само че едвам изместят събитията на терена в по-предни позиции и все по този начин офанзивите им не вещаеха нищо рисково за вратаря Робин Центнер. Айнтрахт остана единствено с 1 удар в очертанията на неговата рамка, като стражът главно трябваше да излиза и да пресича центрирания.

В 61-ата минута съдията Бащиян Данкерт в профил от терена Ансгар Кнауф, който първо дръпна за фланелката Леандро Барейро от домакините, а по-късно подвигна високо крайник и безусловно го ритна в лицето.

Но домакините бяха осъдени в 91-ата минута, пет преди да изтекат спомагателните 6 минути. Ерик Дина Ебимбе проби от ляво и подмина двама играчи на Майнц и безусловно сервира топката в средата на наказателното поле на Мармуш, който я прати във вратата.

Реваншът сред Айнтрахт и Левски за място в групите на шампионата Лига на Конференциите е в четвъртък (31-и август) от 21:30 часа, предава БНР.

В същото време Байерн надигра с 3:1 Аугсбург.
Отборът на Томас Тухел имаше известни проблеми през първото полувреме, само че поведе в 33-ата минута след автогол на Удокай. До почивката Кейн удвои от дузпа, а в 69-ата минута се разписа още веднъж. Резервата Дион Бейо означи попадение за гостите в 86-ата минута.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР