Съперничеството между MacОS и Windows продължава от дълго време, както

...
Съперничеството между MacОS и Windows продължава от дълго време, както
Коментари Харесай

5 неща, заради които MacOS е по-добър от Windows

Съперничеството сред MacОS и Windows продължава отдавна, както и войната за това коя операционна система в действителност е кралят. Те са впечатляващи сами по себе си и всяка от тях има своите мощни и слаби страни и в действителност всичко опира до това потребителят да избере коя е по-добрата за него.

Дни преди началото на WWDC 2023 е добър миг да си напомним всички неща, които продуктите Mac на Apple и операционната система macOS вършат по-добре от другите възможности с Windows.

1. По-добра направа и качество

Mac-овете нормално са по-добре конструирани от множеството от най-хубавите преносими компютри и компютри с Windows. Има доста разновидности с Windows с качество на направа на военно равнище, само че фактът, че има доста разнообразни производители, значи, че няма поредност, когато става въпрос за качество на направата.

От друга при Mac-овете постоянно можете да разчитате, че са направени съвършено, и освен това: Лаптопите MacBook нормално имат доста по-дълъг живот и по-дълготрайно здраве на батерията, в сравнение с множеството преносими компютри с Windows. Трудно е да се откри преносим компютър, задвижван от Windows, който да усъвършенства върха на MacBook Air (с чип M2, от 2022 година) от 16 часа непрекъсната работа, да вземем за пример.

2. Изключително постоянна операционна система

Макар че старите убеждения, че Mac не е предразположен на вируси значително са опровергани, доста неща могат да се кажат и за манията на Apple да прави всичко патентовано. Наличието на цялостен надзор върху хардуера и софтуера, както и фактът, че macOS е Unix операционна система, разрешават на операционните системи на Apple да бъдат по-сигурни и доста по-стабилни от Windows.

3. Опростен и явен интерфейс

Интерфейсът на macOS е по-опростен като цяло. Можете бързо да плъзгате файлове върху иконата на обещано приложение и по този начин да му кажете, че желаете тези файлове да бъдат отворени в това приложение. Това е извънредно потребно, когато желаете да редактирате определен брой изображения в Lightroom или Photoshop, да вземем за пример.

Друга комфортна функционалност е фактът, че можете да добавите съвсем всяка директория в Dock (лентата с икони отдолу), тъй че да имате бърз достъп до файловете, без да се постанова да отваряте досието във Finder. (търсачката) Това е по този начин, тъй като когато щракнете върху Dock-a без значение дали става въпрос за досието с изтеглени файлове, или за директория, която сте основали сами – над нея се появява изскачащ прозорец, с цел да имате бърз достъп до файловете в нея.

Освен това, търсенето със Spotlight (иконката с лупа горе вдясно) при macOS е просто доста по-ефективно от това в лентата за търсене на Windows. Освен това то работи без интернет връзка, когато правите измервания или конвертиране на валута.

4. Оптимизирана екосистема

Оптимизираната екосистема на Apple има за цел да накара потребителите да си купуват целият им набор от артикули, а тези артикули от време на време са много скъпи.

Хубавото на това да имаш всички устройства на Apple е, че производителят е направил по този начин, че всички те да споделят между тях, и в действителност не е нужно да си мръднеш пръста, с цел да ги накараш да го вършат (освен да следваш някои подкани, които дават позволение по време на настройката на устройството). Някои от готините функционалности, когато те си „ приказват “, включват универсалния клипборд, който ви разрешава да копирате + поставяте текст, файлове, изображения и видеоклипове сред устройствата си. Можете да вземем за пример да копирате фотография, която ваш другар преди малко ви е изпратил, на вашия iPhone, след което да я поставите в имейл до различен другар на вашия iMac.

Можете също по този начин да приемате позвънявания, които получавате от телефона си, посредством iPad-а или преносимия компютър си, комфортно да трансферирате файлове посредством AirDrop от едно устройство на друго, да виждате всички текстове в iMessage на всичките си устройства, да употребявате iPad като втори екран на преносимия компютър си посредством Sidecar и да употребявате телефона си като уебкамера на компютъра си посредством Continuity Camera.

5. Изключителен програмен продукт и универсални приложения за работливост

Както Mac, по този начин и Windows споделят доста приложения и програмен продукт на трети страни, макар че някои производители на хардуер за игри вършат своите поддържащи приложения налични единствено за Windows (до огромна степен заради обстоятелството, че хората нормално не употребяват своят iMac или MacBook за гейминг).

Потребителите на macOS обаче имат достъп и до извънредни приложения на Apple като Final Cut Pro, iMovie и GarageBand. Има и приложение на Apple с името Preview, което е с доста по-добри индикатори от всичко, което предлага Windows. Това е опростено приложение, което ви разрешава бързо да преглеждате доста неща – от изображения до PDF файлове и PowerPoint презентации. То също по този начин ви разрешава да ги редактирате, да ги отбелязвате с бележки и да ги запазвате като различен вид файлове.

Има неща, които екосистемата на Mac прави по-добре от Windows, което я прави по-добър избор за тези, които се нуждаят от това, което ще им помогне да рационализират и опростят ежедневния си работен развой. Ако сте подобен консуматор и към момента употребявате Windows, би било добре да дадете късмет на MacOS.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР